Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΜε 4 δράσεις έκλεισε το 2019 το Λύκειο Ελληνίδων Άργους

Με 4 δράσεις έκλεισε το 2019 το Λύκειο Ελληνίδων Άργους

Στην εκπνοή του χρόνoυ, η λυκειακή χρονιά ολοκληρώθηκε για το Λύκειο Ελληνίδων Άργους,  με μια σειρά δράσεων.

 

Πιο συγκεκριμένα:

  • Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, μέλη του Δ.Σ και φίλοι του Λυκείου πραγματοποίησαν ημερήσια εκδρομή στην πόλη της Καλαμάτας, προκειμένου να επισκεφθούν την Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Καρέλια».

Η πρόεδρος του ΛτΕ Καλαμάτας Βικτωρία Καρέλια, οι έφοροι ιματιοθήκης και οι υπεύθυνοι της συλλογής υποδέχθηκαν και φιλοξένησαν τα μέλη του Λ.Ε., με τον πιο θερμό τρόπο.

Ο Κων/νος Γιαννακόπουλος τους ξενάγησε στους χώρους της συλλογής –έκθεσης όπου θαύμασαν τις υπέροχες ενδυμασίες και κοσμήματα απ’ όλη την Ελλάδα. Ύστερα επισκέφθηκαν το ΛτΕ Καλαμάτας , ένα νεοκλασικό κτίριο στην καρδιά της παλιάς πόλης , δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου. «Ευχαριστούμε θερμά το αδελφό Λύκειο για την «αβραμιαία» φιλοξενία κι ευχόμαστε πάντα ν’ ανταμώνουμε !»

  • Την Παρασκευή 20/12 στην κατάμεστη αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος», η μικτή παραδοσιακή ορχήστρα και χορωδία ενηλίκων και η νεοσύστατη παραδοσιακή παιδική χορωδία του ΛτΕ υπό τη διεύθυνση των Ιωάννη Χαβιαρλή και Μάριου Καραχάλιου, συμμετείχαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Ι.Μ Αργολίδας σε συνεργασία με την ΚΕΔΑΜ με τίτλο «Χριστός γεννάται …Χριστός γεννέθεν». Εκεί ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αργολίδας κ.κ. Νεκτάριος προλόγισε ορισμένους εκκλησιαστικούς ύμνους και αναφέρθηκε στα γεγονότα της Μητρόπολης των εορτών.
  • Το Σάββατο 21/12 οι λιλλιπούτιοι ηθοποιοί του συλλόγου, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό σε μια πρωτότυπη θεατρική παράσταση με τίτλο «Από τον Άγιο Βασίλη με αγάπη» , σε επιμέλεια της παιδαγωγού Μαρίας Μπαρμπουλέτου , η οποία είχε επιμεληθεί και τα υπέροχα σκηνικά της παράστασης!
  • Την Κυριακή 22/12 η μικτή παραδοσιακή ορχήστρα και χορωδία ενηλίκων, συμμετείχε στη χριστουγεννιάτικη εορτή του κατηχητικού σχολείου της ενορίας του Ι.Ν Τιμίου Προδρόμου Άργους, στην οποία παραβρέθηκε ο Μητροπολίτης, όπου παρουσιάστηκαν παραδοσιακά κάλαντα απ’ όλη την Ελλάδα.

Η πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ του ΛτΕ Άργους εύχονται σε όλους καλά κι ευλογημένα Χριστούγεννα , υγεία , αγάπη κι ελπίδα σε όλο τον κόσμο!

Να σημειωθεί πώς την παραμονή των Χριστουγέννων, η μικτή παραδοσιακή χορωδία και ορχήστρα του ΛτΕ Άργους έψαλε τα κάλαντα στον Μητροπολίτη Νεκτάριο, συνοδεία της προέδρου του ΛτΕ και παιδιών των χορευτικών ομάδων, με ενδυμασίες της Θράκης.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ