Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΟ Αναστάσιος Γανώσης αναδεικνύει το θέμα της Διαχείρισης Απορριμμάτων στην Ερμιονίδα

Ο Αναστάσιος Γανώσης αναδεικνύει το θέμα της Διαχείρισης Απορριμμάτων στην Ερμιονίδα

Τα χθεσινά γεγονότα στην Ερμιονίδα δείχνουν το τέλμα στο οποίο έχουμε περιέλθει ως Περιφέρεια Πελοποννήσου στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Αφού έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος για την διαχείριση και δεν έχουμε ούτε καν ξεκινήσει την κατασκευή του εργοστασίου διαχείρισης από κομματικές σκοπιμότητες, ερχόμαστε σήμερα να τιμωρήσουμε ολόκληρους δήμους. Να συλλάβουμε υπαλλήλους του δήμου, ακόμη και τον δήμαρχο.

Η υποχρέωση επίλυσης του θέματος των απορριμμάτων σε κάθε Περιφέρεια είναι ευθύνη των ίδιων των Περιφερειών. Όταν οι δήμοι δεν έχουν τρόπο διαχείρισης υποδεδειγμένο από την Περιφέρεια τι να κάνουν τα απορρίμματα; Να ταϊσουν τους δημότες τους με απορρίμματα; Η προσπάθεια του δημάρχου Ερμιονίδας θα αποσυμφορήσει τον δήμο του από τα απορρίμματα μόνο ως θετική μπορεί να χαρακτηριστεί. Το ίδιο και του προηγούμενου δημάρχου για το ίδιο θέμα. Η Περιφέρεια πρέπει άμεσα να λύση αυτό τον γόρδιο δεσμό.

Για το θέμα αυτό και η αναφορά του Ερμιονιδέα Περιφερειακού Συμβούλου Πελοποννήσου κ. Αναστασίου Γανώση, που από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα στο δήμαρχο Γιάννη Γεωργόπουλο και επιπλέον έχει δραστηριοποιηθεί σε επίπεδο Περιφερειακού Συμβουλίου.

Το ΒΙΝΤΕΟ: 

Η χθεσινή δήλωση του Αναστάσιου Γανώση είναι ενδεικτική:

“Παρακολουθώντας και βιώνοντας τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα για ακόμη μια φορά στον Δήμο Ερμιονίδας με το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, μετά την απόφαση του νέου Περιφερειάρχη να κλείσει το πράσινο σημείο μεταφόρτωσης, αλλά και την αδυναμία των δημοτικών παρατάξεων να έρθουν σε συμφωνία και να πορευτούν από κοινού στο θέμα αυτό, κατέθεσα επερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τις εξελίξεις όσoν αφορά την προσωρινή λύση στην διαχείριση των απορριμμάτων στον Δήμο Ερμιονίδας. Θα συζητηθεί την Δευτέρα 16/12/19 στις 18.30 στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο στην Τρίπολη.

Το ζήτημα των απορριμμάτων δεν είναι αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης και ούτε μπορεί να γίνεται παιχνίδι σκοπιμοτήτων. Στις πλάτες των πολιτών της Ερμιονίδας δεν θα ανεχτώ να παίξει κανείς, πόσο μάλλον όταν τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία και υποβαθμίζεται το βιοτικό μας επίπεδο.

Καλώ τον Δήμαρχο Γιάννη Γεωργόπουλο και όλους τους δημοτικούς συμβούλους με έμφαση στους επικεφαλής των παρατάξεων, καθώς και όλο τον κόσμο της Ερμιονίδας να παραστεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο όπου θα συζητηθεί το θέμα.

Θέλω οι πολίτες να καταλάβουν ότι το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων δεν λύνεται στο Δημοτικό Συμβούλιο και είναι ένα ζήτημα που κατά κυρία βάση άπτεται της Περιφερειακής Αρχής .

Η Ερμιονίδα των μεγάλων ιδιωτικών επενδύσεων για να μπει επιτέλους σε τροχιά ανάπτυξης πρέπει να διασφαλίσει την εξέλιξη και ακεραιότητα των υποδομών της!

Την Δευτέρα 16/12/19 στις 18.30 στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο στην Τρίπολη να είμαστε ΟΛΟΙ!!!”

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ