Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΑΡΓΟΣ: Τα παιδιά σώζουν ζωές – KIDS SAVE LIVES

ΑΡΓΟΣ: Τα παιδιά σώζουν ζωές – KIDS SAVE LIVES

Η ΚΕΔΑΜ, το Δ.ΙΕΚ Άργους με πιστοποιημένους εκπαιδευτές ανανήπτες της ειδικότητας «Διασώστης – πλήρωμα Ασθενοφόρου»,

οι Α/βάθμια και Β/βάθμια Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Άργους – Μυκηνών και οι Σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων των Δημοτικών και Γυμνασίων του Άργους, υποδέχονται για πρώτη φορά τον ανθρωπιστικό – μη κερδοσκοπικό οργανισμό KIDS SAVE LIVES – «τα παιδιά σώζουν ζωές» και την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας με σκοπό την εκπαίδευση μαθητών και εκπαιδευτικών στην καρδιοπνευμονική αναζωογόννηση.

Η εκπαίδευση είναι δωρεάν και υλοποιείται στην Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος», το Σάββατο, 30/11/2019 και ώρες 10:00΄έως 14:00’ . Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές 5ης, 6ης Δημοτικού και 1ης Γυμνασίου. Για τη συμμετοχή των παιδιών, οι γονείς απευθύνονται στους/στις διευθυντές/ντριες των Δημοτικών και Γυμνασίων του Άργους και στους/στις αντίστοιχους/ες προέδρους Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή απευθείας στο Δ.ΙΕΚ Άργους ή στους/στις διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων που υπηρετούν. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η εκπαίδευση έχει ως σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών και εκπαιδευτικών σε θέματα υποστήριξης ζωής, τη διάδοση του εθελοντισμού και τη δημιουργία κοινότητας εκπαιδευμένων ανανηπτών στις σχολικές μονάδες της περιοχής μας. Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Α.-Μ

Πέτρος Διολίτσης

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ