Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑπάντηση του αντιδημάρχου Καθαριότητας Δήμου Ερμιονίδας στην κα Φωστίνη

Απάντηση του αντιδημάρχου Καθαριότητας Δήμου Ερμιονίδας στην κα Φωστίνη

Απαντά με πολύ αναλυτικό τρόπο ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δήμου Ερμιονίδας Ιωάννης Τσαμαδός, στα όσα καταμαρτυρούσε στην δημοτική Αρχή, η δημοτική σύμβουλος κα Φωστίνη-Πουλή, σχετικά με την καθαριότητα και πιο συγκεκριμένα τα χύδην απορρίμματα.

 

Όπως σημειώνει δε, ο επικεφαλής της κας Φωστίνη ήταν που κατέθεσε ένσταση για την απευθείας ανάθεση που έγινε σε ιδιώτη ώστε να μαζευτούν τα χύδην απορρίμματα που άφησε η προηγούμενη δημοτική Αρχή- της οποίας η κα Φωστίνη ήταν έμμισθη αντιδήμαρχος.

Απαντά, μεταξύ άλλων, ως εξής ο κ.Τσαμαδός:

Με μεγάλη λύπη διαπιστώνω οτι αν και ήσασταν στην συνεδρίαση του Δημ.Συμβουλίου στην οποία συζητήθηκε η ανάθεση σε ιδιώτη της αποκομιδής χύδην απορριμμάτων, δεν αντιληφθήκατε ή δεν ακούσατε τις τοποθετήσεις μας.

1)Τα χύδην απορρίμματα είναι συσσωρευμένα σε διάφορα σημεία του πλέον και πλέον είναι απόβλητα απο την εποχή που εσείς ήσασταν στην δημοτική Αρχή. Γι αυτό χρειάσθηκε να προβούμε άμεσα σε απευθείας ανάθεση σε ιδιώτη για την αποκομιδή τους ώστε να προστατεύσουμε την υγεία των δημοτών.

2)Τα απορρίμματα που έχουν απομείνει δεν είναι οικιακά, αν δεν το έχετε αντιληφθεί… Αυτά μαζεύτηκαν απο συνεργεία του δήμνου μας. Είναι βαριά αντικείμενα-χόρτα, στρώματα κλπ που χρειάζεται χρήση μηχανικών μέσων για την αποκοιμιδή τους.

3)Φορτωτής στον Δήμο υπάρχει. Βρίσκεται με δθαλυμένη μηχανή σε συνεργείο της περιοχής, απο τον περασμένο Μάρτιο που εσείς ήσασταν στην δημοτική Αρχή.

4) Σας υπενθυμίζω οτι εσείς είχατε προσλάβει δύο χειριστές που πληρώνονταν για μήνες χωρίς να λειτουργούν τα μηχανήματα επιβαρύνοντας τον προϋπολογισμό του Δήμνου και τους δημότυες. Ενα χειριστή για τον φορτωτή που απο 27/6 δεξ έχει εργασθεί ούτε μια ώρα στο μηχάνημα για το οποίπροσελήφθη και εναν χειριστή γαι το γκρέιτερ που προσελήφθη απο 1/7 και που εργάζεται στο μηχάνημα το τελευταίο 15νθήμερο κια φού εμείς το επισκευάσαμε.

Ούτε αυτό το αντιληφθήκατε;

Προφανώς δεν θα έχετε αντιληφθεί οτι ο αρχηγός του συνδυασμού σας έκανε προσφυγή στην απευθείας ανάθεση στον ιδιώτη για την αποκομιδή χύδην απορριμμάτων με μοναδικό σκοπό να μην μαζευτούν τα απορρίμματα.

Αν λοιπόν κα Φωστίνη, δεν είναι πεδίο αντιπαράθεσης τα σκουπίδια, γιατί τα κάνετε αυτά;

Σας υπενθυμίζω οτι μόνο ενα απορριμματοφόρο του Δήμου λειτουργούσε στις 2/9/2019 που παραλάβαμε τον Δήμο και με αυτό κληθήκαμε να μαζέψουμε όλους τους όγκους των χύδην απορριμμάτων που μας είχατε αφήσει. Τώρα λειτουργούν ολα τα απορριμματοφόρα, αφου εμείς τα επισκευάσαμε…”

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ