Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑστυνομικές επιχειρήσεις στην Περιφέρεια Πελοποννήσου κατά τις οποίες συνελήφθησαν 56 άτομα

Αστυνομικές επιχειρήσεις στην Περιφέρεια Πελοποννήσου κατά τις οποίες συνελήφθησαν 56 άτομα

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκαν από την 16 έως και χθές 30 Οκτωβρίου, αστυνομικές επιχειρήσεις που οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

 

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε 857 άτομα, εκ των οποίων 192 ήταν αλλοδαποί. Ελέγχθηκαν και 681 οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν 98 άτομα, από τα οποία 59 ήταν Έλληνες και 39 αλλοδαποί. Συνελήφθησαν 66 άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

Στην Αργολίδα:

Μία γυναίκα για κλοπή.

Δύο για καταδικαστικά έγγραφα.

Δύο για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Δύο αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

 

Στην Αρκαδία:

Πέντε για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

 

Στην Κορινθία:

Ένας για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Μία αλλοδαπή, η οποία διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος της θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής της.

 

Στην Λακωνία:

Τρεις αλλοδαποί, για ναρκωτικά.

Δύο Έλληνες καιδύο αλλοδαποί, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.

Τέσσερις Έλληνες και ένας αλλοδαπός, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Πέντε αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

 

Στην Μεσσηνία:

Ένας Έλληνας γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Αθηνών, για φορολογικές παραβάσεις.

Ένας αλλοδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Καλαμάτας, για έκθεση.

Τρείς για ναρκωτικά.

Ένας για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.

Έξι Έλληνες και τρεις αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Μία γυναίκα, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.

Έξι αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

 

Εξιχνιάστηκαν:

  • Από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, δύο κλοπές σε οικίες, που είχαν γίνει την 8.8.2019, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ναυπλιέων. Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίσθηκαν ισάριθμες δικογραφίες σε βάρος ενός 23χρονου, για κλοπή.
  • Από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, μία κλοπή σε ποιμνιοστάσιο, που είχε γίνει κατά το χρονικό διάστημα από την 1/10 έως την 9/10/2019, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 29χρονου, ενώ μέρος των αφαιρεθέντων βρέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.
  • Από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, έξι κλοπές σε δύο οικίες που είχαν γίνει κατά το χρονικό διάστημα από το Μάρτιο 2018 έως την 14.9.2019, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης. Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 38χρονης αλλοδαπής, για κλοπές κατ΄εξακολούθηση.
  • Από το Αστυνομικό Τμήμα Κυπαρισσίας, μία κλοπή σε αποθήκη, που είχαν γίνει την 25.10.2014, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Κυπαρισσίας Μεσσηνίας. Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 39χρονου αλλοδαπού, για κλοπή.
  • Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, μία κλοπή σε οικία, που είχαν γίνει την 22.9.2019, στην Καλαμάτα. Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 22χρονου Έλληνα.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 308 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

 

Κατασχέθηκαν:

  • ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους 10,16 γραμμαρίων, 3 κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 770 ευρώ και είδη συσκευασίας ναρκωτικών ουσιών, στη Λακωνία και
  • ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους 5,2 γραμμαρίων, τσιγαριλίκι κάνναβης, μικροποσότητα ηρωίνης, 2 ναρκωτικά δισκία καθώς και προϊόντα παραεμπορίου, στη Μεσσηνία.
ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ