Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΕξακολουθεί η ένταση στο κοινοβούλιο του Χονγκ Κονγκ

Εξακολουθεί η ένταση στο κοινοβούλιο του Χονγκ Κονγκ

Διεκόπη η συνεδρίαση στο κοινοβούλιο του Χονγκ Κονγκ, λίγη ώρα προτού ξεκινήσει την ομιλία της η επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης Κάρι Λαμ, όταν κάποιοι βουλευτές της αντιπολίτευσης εισήλθαν στο τοπικό κοινοβούλιο και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα εμπνευσμένα από το κίνημα διαμαρτυρίας, όπως «Απελευθερώστε το Χονγκ Κονγκ».

Έπειτα από 30 λεπτά διαμαρτυρίας και αφού προσπάθησε δύο φορές να ξεκινήσει την ομιλία της, η Λαμ τελικά αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το κοινοβούλιο. Τελικά, το γραφείο της έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται να διαβάζει την ομιλία της κεκλεισμένων των θυρών.

Σήμερα η Λαμ αναμενόταν να απαντήσει σε ερωτήματα των βουλευτών για την ομιλία αυτή.  Ωστόσο, χάος επικράτησε στην αίθουσα του κοινοβουλίου, όταν βουλευτές της αντιπολίτευσης άρχισαν και πάλι να φωνάζουν συνθήματα. Οι υπηρεσίες ασφαλείας χρειάστηκε να συνοδεύσουν αρκετούς εξ αυτών έξω από την αίθουσα.

Διεθνής Αμνηστία

Τη διεξαγωγή έρευνας για την αιματηρή επίθεση που δέχθηκε ο ηγέτης μιας από τις μεγαλύτερες οργανώσεις του φιλοδημοκρατικού κινήματος διαμαρτυρίας στο Χονγκ Κονγκ, ζήτησε η Διεθνής Αμνηστία από τις τοπικές αρχές. Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση που δέχεται ο Τζίμι Σαμ, επικεφαλής του Μετώπου Πολιτικών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, μετά την κλιμάκωση του κινήματος διαμαρτυρίας στο οικονομικό αυτό κέντρο της Ασίας στα μέσα Ιουνίου. Φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τον ακτιβιστή να κείτεται μέσα σε μια λίμνη αίματος στον δρόμο. Πέντε άνδρες με μάσκες και μαύρα ρούχα επιτέθηκαν στον Σαμ με σφυριά και μαχαίρια στην περιοχή Μονγκ Κοκ στην Κοουλούν, σύμφωνα με την αστυνομία.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ