Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΔράση με στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μαθητών απο το ΚΠΕ Νέας Κίου

Δράση με στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μαθητών απο το ΚΠΕ Νέας Κίου

Oλοκληρώνεται σήμερα Παρασκευή, η εκπαιδευτική δράση με τίτλο “Φτερωτοί επισκέπτες στον Υγρότοπο Καλύβια”, απο το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νέας Κίου, με αφορμή τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Γιορτής Πουλιών.

 

H δράση είναι σε συνδιοργάνωση με τη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Αργολίδας, δια της υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων. Περιλαμβάνει ενημερωτικές παρουσιάσεις, παρατήρηση πουλιών, κατασκευές και ζωγραφική, παιγνίδια ευαισθητοποίησης.

Χθές Πέμπτη 3/10, συμμετείχαν στην δράση παιδιά του 4ο Δ.Σ. Ναυπλίου (τμήματα στ1, στ2) 40 μαθητές, από 8.30 έως 10.15πμ

Σήμερα Παρασκευή 4/10, θα συμμετάσχουν τα:2ο Δ.Σ. Ναυπλίου (ε1, ε2), 36 μαθητές, 8,30-10.15πμ
2ο και 5 Δ.Σ. Ναυπλίου (ε3 και ε) 39 μαθητές, 10.15-12μ.

Στόχος των δράσεων αυτών είναι η ενημέρωση – ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη προστασίας των μεταναστευτικών πουλιών και των περιοχών αναπαραγωγής τους, των ενδιάμεσων σταθμών στις μεταναστευτικές τους διαδρομές και των τόπων διαχείμασής τους.

Η χώρα μας αποτελεί κομβικό σημείο διέλευσης για εκατομμύρια μεταναστευτικά πουλιά και η Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία να ευαισθητοποιήσουμε περιβαλλοντικά τους μαθητές.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ