Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣΠλήθος κόσμου στην εκδήλωση της Ι.Μ.Αργολίδας για τις “επικίνδυνες μόδες”

Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση της Ι.Μ.Αργολίδας για τις “επικίνδυνες μόδες”

Κατάμεστη η αίθουσα “Μέγας Αλέξανδρος” στο Άργος, όπου χθές παρουσιάσθηκε η εκδήλωση της Μητρόπολης Αργολίδας, με θέμα “Επικίνδυνες μόδες: Γιόγκα, διαλογισμός, πιλάτες, εναλλακτικές πρακτικές».

 

Το ΒΙΝΤΕΟ:

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Γονέων «για την προστασία του ελληνορθόδοξου πολιτισμού, της οικογένειας και του ατόμου» .

Ο Μητροπολίτης Νεκτάριος μετά από την έκταση που πήρε το θέμα, κάλεσε όσους διαφωνούν για να καταθέσουν τις δικές τους απόψεις, μετά τις ομιλίες κι ακολούθησαν ερωτήσεις με απορίες και συζήτηση για το θέμα. Σε δήλωσή του, ξεκαθάρισε τα εξής:

Η σημερινή εκδήλωση γίνεται για να ενημερωθεί ο κόσμος- γιατί δεν ξέρει και πηγαίνει σε ολα αυτά τα πράγματα χωρίς να ξέρει τι κρύβεται πίσω απο αυτες τις πρακτικές.

Κάποιοι το πήραν στραβά κι έγινε σάλος στο πανελλήνιο, μια απλή εκδήλωση είναι, όπως τόσες άλλες. Βέβαια, μάς έκανε καλό γιατί ήρθε πολύς κόσμος.

Η γιόγκα δεν είναι τόσο αθώα, είναι μια τελετουργική πράξη, γιόγκα συμμένει ζεύξη. Δεν είναι γυμναστική, όπως μας την παρουσιάζουν. Λένε οτι δίνει ευεξία, ζωή κλπ., ρώτησα εναν μεγάλο δάσκαλο και μου είπε : Οι δυτικοί όλο τέτοια θέλετε. Η γιόγκα δεν είναι διδασκαλία για την ζωή, αλλά διδασκαλία για το θάνατο.

Εμείς θα ενημερώσουμε και ο καθένας ας διαλέξει το δρόμο του. Ο ένας ομιλητής έχει περάσει απο μέσα και ξέρει τι συμβαίνει.”

Η κα Αλεβίζου, κληθήσα να σχολιάσει το ζήτημα, ανέφερε μεταξύ άλλων: Απο επιστημνονική άποψη, ως γιατρός, θα μιλήσω για τις παρενέργειες απο αυτή την «γυμναστική». Εγώ δεν είμαι θεολόγος. Κάθε στάση της γιόγκα έχει σοβαρές παρενέργειες: αρθροπάθειες, νευροπάθειες νευραλγίες…. Αυτό που θέλουμε να μείνει είναι ότι υπάρχουν πολλά είδη δυναμικής, κυρίως αερόβια για να επιλέξουν οι άνθρωποι. Η γιόγκα έχει στατικές ασκήσειος και δεν βοηθάει στο καρδιοαναπνευστικό. Δεν είναι το σωστό είδος γυμναστικής, έχει φτιαχτεί απο θρησκευτικής αντίληψης ανθρώπους. Δεν έχει σκοπό την υγεία του σώματος, όσο την ψυχική ανέλιξη αλλά σε χέση με τις δικές τους πεποιθήσεις.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε τις εξής ομιλίες:

-«Τι είναι γιόγκα» (προβολή οπτικοακουστικού υλικού), απο τον κ.Ιωάννη Μηλιώνη- εκπαιδευτικό, προγραμματιστή

-«Σχέση της γιόγκα με εναλλακτικές θεραπείες και γυμναστική», απο την κ.Κων/να Αλεβίζου- ιατρό βιοπαθολόγο.

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ