Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΣήμερα η πρώτη συνάντηση της Ομάδας Ψυχολογικής Υποστήριξης Ασθενών της “Αλληλεγγύης”

Σήμερα η πρώτη συνάντηση της Ομάδας Ψυχολογικής Υποστήριξης Ασθενών της “Αλληλεγγύης”

Σήμερα Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, στις 5 το απόγευμα, ξεκινά τις συναντήσεις της, η Ομάδα Ψυχολογικής Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης Ασθενών, με υπεύθυνη συντονίστρια την κ. Εμμανουέλα Κούρου (ψυχολόγος MSc-ψυχοθεραπεύτρια).

 

Στην ομάδα συμμετέχουν ασθενείς, άντρες και γυναίκες που νοσούν τώρα ή έχουν νοσήσει μέσα στα τελευταία 2 χρόνια. Στόχος της ομάδας είναι οι ασθενείς να μοιραστούν θέματα που τους απασχολούν και να πάρουν τη στήριξη που χρειάζονται για να μπορέσουν με αισιοδοξία και πίστη στον εαυτό τους να αντιμετωπίσουν όχι μόνο την ασθένειά τους αλλά και ό,τι τους απασχολεί. Γιατί….μέσα στην ομάδα τα προβλήματα διαιρούνται και οι χαρές πολλαπλασιάζονται!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο του Συλλόγου Καρκινοπαθών & Φίλων Νομού Αργολίδας “Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ” 27510-68858 κατά τις ώρες λειτουργίας του (Δευτέρα-Τρίτη-Πέμπτη – Παρασκευή 10πμ-1μμ και Τετάρτη 6-9μμ

 

Ομάδα Υποστήριξης Φροντιστών Πασχόντων

Ο Σύλλογος “Aλληλεγγύη” ενημερώνει, ότι αυτό το Σάββατο 28 του μήνα, στις 6 το απόγευμα, στα γραφεία του , ξεκινά τις συναντήσεις της η « Ομάδα Υποστήριξης Φροντιστών Πασχόντων από Καρκίνο και χρονίων ασθενειών» .

Σκοπός της ομάδας η ψυχολογική στήριξή τους. Συντονιστής είναι ο κ. Αλέξανδρος Ν. Μουσούρος-κλινικός ψυχολόγος BA, MSc – ψυχοθεραπευτής Master Practitioner in Cognitive Behavioral Therapy, BACP Member.
Η συχνότητα της ομάδας θα είναι ανά 15 ημέρες, με διάρκεια 2 ωρών τη φορά. Η ομάδα θα αποτελείται στο μέγιστο από 15 άτομα. Η διάρκεια κάθε κύκλου περιλαμβάνει ένα ακαδημαϊκό έτος.

Ο τρόπος λειτουργίας της ομάδας θα είναι βιωματικός. Βασικοί στόχοι της ομάδας είναι το μοίρασμα, το δέσιμο των μελών, η συναισθηματική αποφόρτιση, η ψυχολογική υποστήριξη και η εκμάθηση νέων δεξιοτήτων.

“Επειδή το αύριο το φτιάχνουμε σήμερα, καλό είναι στο όποιο ταξίδι να μην ταξιδεύουμε μόνοι. Μπορεί μόνος να πηγαίνεις πιο γρήγορα, αλλά με παρέα θα πας πιο μακριά». Ελάτε λοιπόν να κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι αυτογνωσίας και να πάμε όσο πιο μακριά εμείς θέλουμε”, τονίζεται στην σχετική πρόσκληση του συλλόγου.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο του συλλόγου 27510-68858 κατά τις ώρες λειτουργίας του (Δευτέρα-Τρίτη-Πέμπτη – Παρασκευή 10πμ-1μμ και Τετάρτη 6-9μμ ).

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ