Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΝέες διαδηλώσεις στην Αίγυπτο

Νέες διαδηλώσεις στην Αίγυπτο

Συγκρούσεις ξέσπασαν χθές το βράδυ στο Σουέζ, μεταξύ δυνάμεων ασφαλείας και διαδηλωτών, στη δεύτερη διαδοχική νύχτα κινητοποιήσεων κατά του προέδρου Αμπντέλ Φάταζ αλ Σίσι.

 

«Ήταν περίπου 200 διαδηλωτές», είπε ένας 26χρονος διαδηλωτής στο Γαλλικό Πρακτορείο. Οι δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν«δακρυγόνα, πλαστικές σφαίρες και πραγματικά πυρά και τραυμάτισαν ανθρώπους», ανέφερε ο διαδηλωτής.

Μια άλλη κάτοικος της πόλης τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ένα σύννεφο από δακρυγόνα ήταν τόσο ογκώδες που έφτασε στο σπίτι της, λίγα χιλιόμετρα από τα επεισόδια.

Οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Αίγυπτο είναι σπάνιες, καθώς η χώρα παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και τα κινήματα διαμαρτυρίας απαγορεύονται βάσει νόμου από το 2013 μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα υπό τον Σίσι εναντίον του εκλεγμένου ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.

Την Παρασκευή το βράδυ εκατοντάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους του Καΐρου και δεκάδες συγκεντρώθηκαν στην Αλεξάνδρεια, τη Μαχάλα, τη Δαμιέττη και το Σουέζ φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του Αιγύπτιου προέδρου. Οι διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν έπειτα από εκκλήσεις ακτιβιστών μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με μια πηγή των δυνάμεων ασφαλείας, τουλάχιστον 74 άνθρωποι συνελήφθησαν τη νύχτα της Παρασκευής.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ