Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΕΡΜΙΟΝΙΔΑΑργολίδα: Έκρηξη Κούγια για το έγκλημα της Κοιλάδας – «Βόμβα» για τον...

Αργολίδα: Έκρηξη Κούγια για το έγκλημα της Κοιλάδας – «Βόμβα» για τον θάνατο του καπετάνιου από τον ιατροδικαστή!

Ο ιατροδικαστής κατέθεσε στο δικαστήριο για τον θάνατο του καπετάνιου Θανάση Λάμπρου. Τα όσα είπε προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Αλέξη Κούγια…

Σε άλυτο γρίφο εξελίσσεται ο θάνατος του καπετάνιου Θανάση Λάμπρου τον Δεκέμβριο του 2014 στην Ερμιονίδα, καθώς στη δίκη για την πολύκροτη υπόθεση που συνεχίζεται σε δεύτερο βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ναυπλίου, κατέθεσε ο ιατροδικαστής ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας!

Ο άτυχος 42χρονος πατέρας ενός κοριτσιού βρέθηκε νεκρός στην αυλή του σπιτιού του επιστήθιου φίλου του στην Κοιλάδα, έχοντας δεχτεί δύο σφαίρες σε κεφάλι και θώρακα. Για τη δολοφονία του καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη η χήρα του.

Ως μάρτυρας κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου και ο ιατροδικαστής που έκανε τη νεκροτομή στο άψυχο σώμα του Θανάση Λάμπρου, ο οποίος είπε πως το θύμα είχε δεχτεί μία σφαίρα στον θώρακα και μία στο κεφάλι, που ήταν και η θανατηφόρα.

Υποστήριξε, μάλιστα, πως ο θάνατός του ήταν άμεσος, γεγονός που καταρρίπτει προηγούμενες μαρτυρίες που ανέφεραν πως ο 42χρονος δεν άφησε αμέσως την τελευταία του πνοή, αλλά κατά τη μεταφορά του στο Κέντρο Υγείας. Ωστόσο, ο ιατροδικαστής ξεκαθάρισε πως δεν κατόρθωσε να προσδιορίσει πότε πυροβολήθηκε, καθώς δεν έγινε αυτοψία στον τόπο όπου εντοπίστηκε, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αυτοπυροβολήθηκε!

Σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso, η κατάθεση αυτή προκάλεσε την έκπληξη και παράλληλα το μένος του συνηγόρου της πολιτικής αγωγής Αλέξη Κούγια, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προβεί ακόμα και σε μηνύσεις εναντίον του ιατροδικαστή για όσα κατέθεσε:

«Είχαμε μία νέα εκδοχή από τον ιατροδικαστή, ο οποίος δεν είχε ποτέ καταθέσει, ούτε προανακριτικά ούτε στην τακτική ανάκριση ούτε στον πρώτο βαθμό. Ο ίδιος ανέπτυξε μία πρωτοφανή θεωρία για τα παγκόσμια χρονικά της ιατροδικαστικής» είπε ο κ. Κούγιας και συνέχισε:

«Ανέφερε μία εκδοχή που λέει ότι ο άνθρωπος που δολοφονήθηκε άγρια με έναν πυροβολισμό στο στήθος και με μία χαριστική βολή στο κεφάλι θα μπορούσε να έχει αυτοκτονήσει. Δηλαδή, ο Λάμπρου να έχει πυροβοληθεί ο ίδιος στην καρδιά και μετά με μία τέλεια βολή να πυροβοληθεί εξ επαφής στο κεφάλι. Και συγχρόνως ο ίδιος να έχει αφαιρέσει τον δεύτερο κάλυκα από τον δεύτερο πυροβολισμό και να έχει βγάλει τα ρούχα του -με τα οποία βρέθηκε νεκρός- και επίσης να έχει μετατοπίσει και εξαφανίσει στοιχεία του εγκλήματος!»

Ο γνωστός ποινικολόγος δεν παρέλειψε να αναφέρει τον προβληματισμό του για όσα άκουσε και πρόσθεσε πως, αφού ολοκληρωθεί η κατάθεση του ιατροδικαστή, θα σκεφτεί αν θα πρέπει να τον μηνύσει. «Κι αυτό γιατί νομίζω ότι κακοποιήθηκε κάθε έννοια της ιατροδικαστικής επιστήμης και κάθε έννοια ηθικής συμπεριφοράς ιατροδικαστή» δήλωσε.

Οι ισχυρισμοί της χήρας για το έγκλημα
Η 38χρονη, είχε κατηγορηθεί ότι σκότωσε με δύο σφαίρες, σε κεφάλι και κοιλιά, τον άτυχο ναυτικό με τον οποίο είχε αποκτήσει μια κόρη, σε σπίτι φίλου τους, στην Κοιλάδα Ερμιονίδας στην Αργολίδα, στις 8 Δεκεμβρίου 2014. «Δεν τον σκότωσα εγώ! Δεν είχα κίνητρο. Θα αποδειχθεί η αθωότητά μου», υποστήριζε λίγο πριν καταδικαστεί σε ισόβια.

Τότε, και αφού εμφανιζόταν στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», εκλιπαρώντας όσους γνώριζαν κάτι να μιλήσουν, για να αποκαλυφθεί ο φονιάς, φέρεται ότι είχε ομολογήσει ενώπιον των ανδρών της Ασφαλείας Ναυπλίου, που σύμφωνα με την ίδια, την ανέκριναν επί 21 ώρες:

«Ναι, εγώ το έκανα. Τελειώνετε τώρα, ρε παιδιά, χαράζει. Αφήστε με να φύγω, να απολαύσω αυτήν την υπέροχη μέρα» φέρεται ότι είχε πει. Η 38χρονη, είχε καταθέσει μήνυση εναντίον δύο αστυνομικών της Ασφάλειας Ναυπλίου και κατά παντός υπευθύνου, ισχυριζόμενη ότι απέσπασαν την ομολογία της εν μέσω βασανιστηρίων.

 

πηγη www.newsit.gr/

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ