Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΗμερίδα ενημέρωσης των εμπόρων της Πελοποννήσου για τις 120 δόσεις και ...

Ημερίδα ενημέρωσης των εμπόρων της Πελοποννήσου για τις 120 δόσεις και τραπεζική ρευστότητα

Πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα στις 4 του μήνα, ημερίδα με θέμα : «120 Δόσεις και Τραπεζική Ρευστότητα», η οποία διοργανώθηκε από την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Καλαμάτας. 

 

Ομιλητές ήταν οι καταξιωμένοι :
• η κ. Μαρία Μυζήθρα- οικονομολόγος, εμπειρογνώμων σε τραπεζικά θέματα και
• ο κ. Γιώργος Χριστόπουλος- φοροτεχνικός, οικονομολόγος.

Έγινε ανάλυση των δυνατοτήτων που δίνονται στους οφειλέτες να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους έναντι των τραπεζικών οργανισμών.

Επίσης παρουσιάστηκαν και κάποιες δυνατότητες που υπάρχουν για χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Μέσα από την συζήτηση έγινε σαφές ότι πράγματι είναι περιορισμένες οι δυνατότητες της τακτοποίησης με ευνοϊκούς όρους αυτού του είδους των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων-οφειλετών έναντι των τραπεζών.

Αναδείχθηκε η αναγκαιότητα μιας διαφορετικής προσέγγισης στην όλη αυτή διαδικασία η οποία θα στοχεύσει στην βιωσιμότητα των επιχειρήσεων μέσω της πραγματικής ελάφρυνσης των προσαυξήσεων που έχουν επιβληθεί τα τελευταία δέκα χρόνια της κρίσης.

Το ακροατήριο επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρων και μέσα από τον διάλογο διατύπωσε συγκεκριμένα αιτήματα προς την ΕΣΕΕ, έτσι ώστε να διαμορφώσει το διεκδικητικό της πακέτο σχετικά με τα ανωτέρω δύο θέματα, των τακτοποιήσεων των υποχρεώσεων έναντι των τραπεζών και των φορολογικών αρχών. Επίσης, οι παρευρισκόμενοι  ζήτησα και έγινε δεκτό από την ΕΣΕΕ, να ασκήσει πιέσεις σχετικά με το χρόνο που διατίθεται για την υποβολή των αιτήσεων για την υπαγωγή στη ρύθμιση των 120 δόσεων. Είναι αναγκαία η παράταση του χρόνου, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους και δεν είναι δυνατόν να λήξει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Οι πρόεδροι αφενός της ΕΣΕΕ και αφετέρου της ΠΟΕΕ, συμφώνησαν να προγραμματίσουν μια νέα ενημερωτική ημερίδα σε άλλο σημείο της Περιφέρειας δικαιοδοσίας της ΠΟΕΕ, με επίκαιρα και ενδιαφέροντα θέματα για τα μέλη της, η οποία θα ορισθεί σύντομα.

Παρευρέθηκαν στην ημερίδα, ο πρόεδρος της Πελοποννησιακής Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, κ. Βασίλης Παγώνης και ο γραμματέας κ. Κωνσταντίνος Βερδελής.

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ