Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΚατασχέθηκαν πάνω από 1.200 πακέτα λαθραίων τσιγάρων στην Αργολίδα

Κατασχέθηκαν πάνω από 1.200 πακέτα λαθραίων τσιγάρων στην Αργολίδα

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Άργους- Μυκηνών, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Αργολίδας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άργους- Μυκηνών, 51χρονος αλλοδαπός, για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

 

Ειδικότερα, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 51χρονο και σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητο που οδηγούσε, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 1.289 πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.
Επιπλέον, κατασχέθηκε το όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι ποσότητες λαθραίων τσιγάρων θα σταλούν στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να υπολογιστεί το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Άργους- Μυκηνών.

Στην Καλαμάτα

Συνελήφθησαν χθες το απόγευμα, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δύο αλλοδαποί (36χρονος και 31χρονη), για πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.
Ειδικότερα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Σταθμού Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων των ανωτέρω, οι οποίοι είχαν σκοπό να ταξιδέψουν με πτήση για το Μόναχο Γερμανίας, διαπίστωσαν ότι αυτά ήταν προφανώς πλαστά. Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δύο δελτία ταυτοτήτων Ρουμανικών Αρχών, ενώ ο 36χρονος και η 31χρονη συνόδευαν και το ανήλικο τέκνο τους, για το οποίο υπέδειξαν δελτίο ταυτότητας Ρουμανικών Αρχών, το οποίο επίσης κατασχέθηκε.
Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ