Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠαρασκευή και Σάββατο ή θερμοκρασία θα ανέβει σε υψηλά επίπεδα με ζεστούς...

Παρασκευή και Σάββατο ή θερμοκρασία θα ανέβει σε υψηλά επίπεδα με ζεστούς Νότιο Δυτικούς Ανέμους

Υψηλό πεδίο πιέσεων σε συνδυασμό θερμών αερίων μαζών τείνει να κινηθεί από την Βόρεια Αφρική προς την Μεσόγειο και κατ επέκταση στην χώρα μας.

Ο λόγος που θα συμβεί αυτό είναι διότι εγκατεστημένο πεδίο χαμηλών πιέσεων στην κεντρική και Δυτική Ευρώπη δρουν ως εμπόδιο στην μετακίνηση πιο θερμών αερίων μαζών με αποτέλεσμα οι θερμές αέριες μάζες τις επόμενες ημέρες να προσεγγίσουν την Ανατολική και Βόρειο Ανατολική Ευρώπη. Το αποτέλεσμα αυτών των θερμών αερίων μαζών θα είναι να μεταφέρουν πολύ ζεστούς Δυτικούς Νότιο Δυτικούς Ανέμους με μεγάλα ποσά υγρασίας αλλά και ένα μικρό ποσοστό μεταφοράς αφρικανικής σκόνης.

Πιο Αναλυτικά αύριο Παρασκευή και Σάββατο ή θερμοκρασία θα ανέβει υψηλά επίπεδα όπου σε μερικές περιοχές όπως Σπάρτη, Άργος, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Πέλλα, Πιερία, Ημαθια, Λάρισα, Κρανίδι Αργολίδας) κυρίως στις κλειστές ευπαθείς περιοχές με ζεστή ο υδράργυρος να ανέλθει στους 39 με 41 Βαθμούς αλλά τοπικά ίσως και 42. Το βράδυ το αίσθημα της δυσφορίας θα είναι έντονο διότι ο συνδυασμός υψηλής υγρασίας και της Θερμοκρασίας θα υπάρχουν δυσκολίες στην ατμόσφαιρα. Από την Κυριακή και ύστερα φαίνεται κάποια πτώση της Θερμοκρασίας ενώ περισσότερο φαίνεται από την Δευτέρα το απόγευμα.

Όσον αφορά την μεταφορά πιο θερμών αερίων μαζών για τις 8 και 9 Αυγούστου θα υπάρξει ενημέρωση τις επόμενες ημέρες, (αυτό το σενάριο αν μας έρθει αυτή η πολύ θερμή αέρια μάζα τοπικά ίσως πιάσουμε και 42 με 44 Βαθμούς Κελσίου όπου αν επαληθευτεί το πέρασμά της φαίνεται να είναι γρήγορο και για την ακρίβεια ένα 48ωρο.)

Τέλος, Μεγάλη Προσοχή διότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία στοιχεία με την είσοδο των πολύ θερμών αερίων μαζών να έχουμε και ταυτόχρονη επικράτηση ισχυρών δυτικών Νότιο δυτικών ανέμων όπου αυτό αυτόματα σηματοδοτεί την εξάπλωση πυρκαγιών λόγω του ξηρού και θερμού εδάφους αλλά και της θερμής – ξηρής ατμόσφαιρας.

Παρακάτω παρατηρείτε τις Θερμοκρασιακές Τιμές τις επίμαχες ώρες Παρασκευής, Σαββάτου και Κυριακής εστιάστε στην περιοχή σας.

Με Εκτίμηση η Διαχειριστική Ομάδα του KAIROS.GR

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ