Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΚΑΔΙΑ"Αποδημητικά πουλιά του Πάρνωνα" από τον Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου &...

“Αποδημητικά πουλιά του Πάρνωνα” από τον Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου & Μονεμβασίας

Ο Φορέας Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου & Μονεμβασίας, τη Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019 και ώρα 17:00 – 22:00μ.μ., θα πραγματοποιήσει δραστηριότητες για τα παιδιά στα Τσίντζινα (Πολύδροσο) Λακωνίας.

Το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης θα προβάλει την παρουσίαση με θέμα «Το μεταναστευτικό ταξίδι των πουλιών» που έχει επιμεληθεί η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα αποδημητικά είδη που αιώνες τώρα ακολουθούν απαρέγκλιτα το πανάρχαιο ταξίδι της μετανάστευσης. Μεταξύ άλλων, θα γίνει αναφορά στις περιπέτειες και στις δυσκολίες που αυτά συναντούν, θα περιγραφούν μερικά από τα κοινά είδη τα οποία ζουν ή περνούν από τον Πάρνωνα, θα γίνει μικρής διάρκειας προβολή βίντεο, θα ακούσουν ήχους πουλιών και μέσα από χειροτεχνίες και παιχνίδια δραματοποίησης θα μάθουν κάποια από τα χαρακτηριστικά τους.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η προβολή σύντομης ταινίας ντοκιμαντέρ από το αρχείο του Φορέα Διαχείρισης με τίτλο: «Από Βορρά σε Νότο, σ’ Ανατολή και Δύση». Κείμενα-Σενάριο-Σκηνοθεσία: Στέλιος Χαραλαμπόπουλος.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ