Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΓΥΝΑΙΚΑΛεμφοίδημα και φλεβική ανεπάρκεια - Τι είναι και πως αντιμετωπίζονται

Λεμφοίδημα και φλεβική ανεπάρκεια – Τι είναι και πως αντιμετωπίζονται

Το λεμφοίδημα είναι το πρήξιμο κάποιας περιοχής του σώματος που συνήθως έχει προέλθει από δυσλειτουργία του λεμφικού συστήματος. Τις περισσότερες φορές εμφανίζεται στα κάτω ή στα άνω άκρα, αλλά δεν αποκλείεται και στον κορμό.

 

Η διαταραχή αυτή μπορεί να είναι πρωτογενής, αυτό σημαίνει ότι το άτομο γεννήθηκε έτσι. Αλλά πιο συχνό είναι κάποιος να έχει δευτεροπαθές λεμφοίδημα που να έχει προκληθεί από κάποιον τραυματισμό ή από μία επέμβαση αφαίρεσης όγκου. Το μετεγχειρητικό οίδημα μπορεί μάλιστα να εκδηλωθεί ακόμα και μετά από δύο χρόνια της επέμβασης.

Για την αντιμετώπιση του λεμφοιδήματος, προτείνονται οι κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης αλλά και τα ειδικά φάρμακα που έχουν δράση στο τοίχωμα των λεμφαγγειών.

Αν το λεμφοίδημα το έχετε κληρονομήσει, τότε εκτός από τις ειδικές κάλτσες προτείνεται το λεμφικό μασάζ από εξειδικευμένους φυσικοθεραπευτές, για να γίνουν τα λεμφαγγεία, ακόμα πιο διαπερατά.

Φλεβική ανεπάρκεια

Στην  χρόνια φλεβική ανεπάρκεια οι φλέβες αδυνατούν να επαναφέρουν το αίμα από τα κάτω άκρα στην καρδιά. Άμεση συνέπεια είναι η παλινδρόμηση του αίματος στα κάτω άκρα.

Οι λόγοι που οδηγούν στην φλεβική ανεπάρκεια είναι η φυσιολογική αγγειακή γήρανση ή παράγοντες όπως η πολύωρη ορθοστασία, εξαιτίας της εργασίας σας. Αν δεν αντιμετωπιστεί η κατάσταση είναι δυνατή η εμφάνιση κιρσών και λόγω κακής κυκλοφορίας μπορεί να εμφανιστούν και έλκη.

Την φλεβική ανεπάρκεια μπορείτε να αναγνωρίσετε με το οίδημα, με τις μπλε φλέβες που είναι εμφανείς στο δέρμα, με το χαρακτηριστικό κοκκινωπό χρώμα, με τα έλκη κ.α.

Ο αγγειοχειρουργός θα σας δώσει απαντήσεις σχετικά με τη θεραπεία του λεμφοιδήματος και της φλεβικής ανεπάρκειας. Κλείστε ραντεβού με τον εξειδικευμένο αγγειοχειρουργό dr. Γεώργιο Ρόκα σε ένα από τα ιατρεία του για να σας δώσει απαντήσεις σχετικά με όποιο φλεβικό ή αγγειακό πρόβλημα αντιμετωπίζετε.

Αγγειολόγος – Αγγειοχειρουργός Αθήνα – Λαμία – Ρόδος – Λάρισα

Γεώργιος Ι. Ρόκας

Laser Θεραπείες Κιρσών – Φλεβίτιδας

angio-laser-center.gr

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ