Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΠροσλήψεις εποχικών πυροσβεστών - Διαδικασία ένταξης

Προσλήψεις εποχικών πυροσβεστών – Διαδικασία ένταξης

Σε ΦΕΚ δημοσιεύτηκε η διαδικασία ένταξης Εποχικών Πυροσβεστών στο τέλος του πίνακα επιλαχόντων επιτυχόντων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης.

Σύμφωνα με την απόφαση:

Εποχικοί Πυροσβέστες, που είχαν τη συγκεκριμένη ιδιότητα για οκτώ (8) αντιπυρικές περιόδους, κατ’ ελάχιστον, από το έτος 2009 έως και το έτος 2018 και δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους και κατέχουν τουλάχιστον απολυτήριο τίτλο υποχρεωτικής εκπαίδευσης και ειδικότερα απολυτήριο τριτάξιου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου, ή ισοδύναμο απολυτήριο τίτλο κατώτερης τεχνικής σχολής του ν.δ. 580/1970 ή απολυτήριο τίτλο Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, του άρθρου 1 του ν. 2817/2000, εντάσσονται κατ’ εξαίρεση, κατόπιν αίτησής τους, στο τέλος του πίνακα επιλαχόντων επιτυχόντων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης.
Η ένταξη των Εποχικών Πυροσβεστών της παρ. 1 στο τέλος του πίνακα επιλαχόντων επιτυχόντων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης, γίνεται με το σύστημα αντικειμενικών κριτηρίων (μόρια) και δεν απαιτείται όριο αναστήματος, ούτε υποβολή τους σε αθλητικές δοκιμασίες. Για τη διαπίστωση της σωματικής ικανότητας και ψυχικής υγείας τους εφαρμόζονται οι διατάξεις που ισχύουν για το μόνιμο εν ενεργεία πυροσβεστικό προσωπικό.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ