Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΑξιολόγηση σχολικών μονάδων από γονείς ανακοίνωσε ο Κ.Χατζηδάκης

Αξιολόγηση σχολικών μονάδων από γονείς ανακοίνωσε ο Κ.Χατζηδάκης

Αξιολόγηση σχολικών μονάδων  μέσω ειδικής ιστοσελίδας στο Υπουργείο Παιδείας  που θα γίνεται από τους γονείς, εφόσον η ΝΔ θα είναι η επόμενη Κυβέρνηση, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.

 

Πιο συγκεκριμένα ο Κ. Χατζηδάκης ανέφερε:

Πιστεύουμε στην αξιολόγηση σε όλα τα επίπεδα. Πρέπει να έχουμε τον τρόπο να καταλάβουμε τι πάει καλά και τι στραβά και να το διορθώνουμε. Όχι επειδή πέρασε από το μυαλό του αρμόδιου, αλλά μέσα από μία διαδικασία. Η αξιολόγηση είναι η επιβράβευση του καλύτερου. Είναι το κίνητρο για βελτίωση.

Να σεβόμαστε τα χρήματα του φορολογούμενου, τα οποία πρέπει να πιάνουν τόπο. Να γίνει αξιολόγηση σχολικών μονάδων κι από εκεί θα ξεκινήσουμε.

Θα υπάρχει ιστοσελίδα στο Υπουργείο που θα είναι οργανωμένη και στην πρώτη φάση η αξιολόγηση θα γίνεται από τους ενδιαφερόμενους, δηλαδή τους γονείς. Η αξιολόγηση δεν είναι μπαμπούλας.

Με αυτόν τον τρόπο θα παίρνουμε αίσθηση των γονιών για το πως τους φαίνεται το σχολείο των παιδιών τους.

Είναι έντιμο και διαφανές. Δεν είναι δική μας πατέντα, γίνεται και στο εξωτερικό. Έχω ζήσει 14 χρόνια στο εξωτερικό. Πάντοτε με πλήγωνε η Ελλάδα. Με την έννοια ότι είναι πατρίδα μου και πάντοτε συγκινούμαι όταν μιλάω για την πατρίδα μου. Και επειδή έχουμε μείνει αδιακαιολόγητα πίσω σε πολλά θέματα.

Παρότι είμαστε ταλαντούχος λαός, με μορφωμένους κατοίκους, οι Κύπριοι, οι Ιρλανδοί και οι Πορτογάλοι μπήκαν στα μνημόνια και βγήκαν. Δε γίνεται να το πετύχουμε εμείς αυτό πηγαίνοντας ανάποδα στο μονόδρομο.”

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ