Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΕκπαιδευτικό πρόγραμμα στο ΙΛΜΕ σε μαθητές Δημοτικού

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο ΙΛΜΕ σε μαθητές Δημοτικού

Όπως κάθε χρόνο, οι μαθητές της Ε΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ερμιόνης οδηγήθηκαν από τους  δασκάλους τους στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ερμιόνης για να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχετικό με την ιστορία που διδάχτηκαν: « η πολιτιστική κληρονομιά που άφησε στην Ερμιόνη η Ρωμαιοκρατία και το Βυζάντιο».

 

«Για μια ακόμα φορά επισκεφθήκαμε ανάμεσα στα παρκαρισμένα αυτοκίνητα  παραπεταμένη και απαξιωμένη τη ρωμαϊκή σαρκοφάγο.

Με προβολές εικόνων πληροφορήθηκαν ότι τα  ερείπια που φθείρονται συνεχώς ανάμεσα στα πεύκα ανήκουν σε ένα αξιόλογο  υδραγωγείο που είχαν κατασκευάσει οι Ρωμαίοι στην πόλη μας

Και….πού’ναι;  πού’ναι; τα θαυμάσια ψηφιδωτά της παλαιοχριστιανικής Βασιλικής; Σκεπασμένα προσεκτικά, αλλά αθέατα και μη επισκέψιμα,-  μέχρι νεωτέρας- στην αυλή του δημαρχείου.  Και αυτά  τα είδαμε από εικόνες  και τα ζωγραφίσαμε.

Αναλογίζομαι : Μήπως κάνουμε λάθος;

Μήπως το μήνυμα που αποκομίζουν σήμερα τα παιδιά είναι η περιφρόνηση και εγκατάλειψη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς;

Πόσα ρωμαϊκά υδραγωγεία υπάρχουν στον ελληνικό χώρο: Πόσα χρόνια θέλουν για να καταρρεύσουν τελείως οι πέτρες του δικού μας υδραγωγείου;

Πότε  και πώς θα γίνουν επισκέψιμα τα ψηφιδωτά;

Αδιάφοροι και άβουλοι περιμένουμε την αρχαιολογική υπηρεσία να λάβει πρωτοβουλίες;

Παρ΄όλα αυτά ως εκπαιδευτικοί λειτουργοί επιμένουμε και αισιοδοξούμε.

Το κείμενο υπογράφουν οι δάσκαλοι της  Ε΄ Δημοτικού: Γιάννης Κρητσωτάκης και Παρασκευή Σκούρτη- Δαγρέ κι εκ μέρους του Δ. Σ. του ΙΛΜΕ  η νηπιαγωγός Κατερίνα Σκούρτη και η υπεύθυνη προγράμματος   Ήρα Φραγκούλη Βελλέ.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ