Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑEπαφές Τόκα με κυβερνητικούς παράγοντες για ζητήματα του Δήμου Ερμιονίδας

Eπαφές Τόκα με κυβερνητικούς παράγοντες για ζητήματα του Δήμου Ερμιονίδας

Σειρά επαφών είχε χθές και σήμερα ο επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ Τάσος Τόκας, με υπηρεσιακούς παράγοντες πάνω σε θέματα κτιριακών υποδομών, το Λιμενικό Φυλάκιο Κοιλάδας και θέματα Λιμενικό Ταμείο Ερμιονίδας.

 

Στο πλαίσιο των επαφών με αρμόδιους φορείς της Κυβέρνησης για καίρια ζητήματα της περιοχής,  ο υποψήφιος δήμαρχος Ερμιονίδας Τάσος Τόκας επισκέφτηκαν τα γραφεία της ΚΤΥΠ ΑΕ όπου συνάντησε τον διευθύνοντα  σύμβουλο της εταιρείας  Γιάννη Χαρωνίτη.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου: Συζήτησαν για την δυνατότητα της ΚΤΥΠ ΑΕ να κατασκευάσει νέες λειτουργικές υποδομές στα σχολικά κτίρια του Δήμου Ερμιονίδας μετά από εισήγηση των αρμόδιων υπηρεσιών καθώς και για  την  κατασκευή νέου   Δημοτικού Σχολείου στο Πόρτο Χέλι Ερμιονίδας  που αποτελεί πάγιο αίτημα της Κοινότητας και των κατοίκων της. Η θέση ανέγερσής του προς το παρόν είναι υπό εξέταση καθώς ο Δήμος πρέπει να την εξασφαλίσει. Στο καίριο αυτό ζήτημα, λοιπόν, η νέα δημοτική αρχή θα έχει την άμεση βοήθεια της ΚΤΥΠ Α.Ε.

Επιβεβαιώθηκε   η πρόθεση της ΚΤΥΠ ΑΕ και της Κυβέρνησης κατ΄ επέκταση, να κατασκευάσει νέα σχολικά κτίρια στο Δήμο Ερμιονίδας.

Οσον αφορά το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, ο κύριος Χαρωνίτης δήλωσε ότι μετά από πρόταση του Δήμου Ερμιονίδας η ΚΤΥΠ ΑΕ  θα κάνει εκτίμηση του κτιρίου και θα αποφασιστεί η δυνατότητα ανέγερσης πρόσθετων κτιρίων καθώς και η συντήρηση του υπάρχοντος.

Σήμερα έγινε επίσκεψη στον γ.γ. Λιμένων & Ναυτιλιακών Επενδύσεων Χρήστο Λαμπρίδη. Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν η καθυστέρηση ίδρυσης του Λιμενικού Φυλακίου στην Κοιλάδα καθώς έχουν ήδη περάσει σχεδόν 5 μήνες από τότε που το Υπουργείο Ναυτιλίας έστειλε έγγραφο (15-11-2018) στον Δήμο με το οποίο ζητούσε συγκεκριμένα έγγραφα αλλά μέχρι σήμερα  ο Δήμος Ερμιονίδας δεν έχει ανταποκριθεί.

Σύμφωνα με τον κ.Τόκα, ο κ. Λαμπρίδης επιβεβαίωσε πως οι υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας θα προχωρήσουν άμεσα τις διαδικασίες  για την ίδρυση του Λ/Φ Κοιλάδας μετά την παραλαβή των απαιτούμενων εγγράφων από τον Δήμο.

Ο κ. Τόκας αναφέρθηκε  στην ανάγκη επικαιροποίησης της παλιάς μελέτης για επέκταση ενός λιμενοβραχίονα στην Κοιλάδα καθώς και στην ανάγκη επισκευής της καθίζησης του μώλου στο βόρειο τμήμα του λιμανιού της.

Στη συζήτηση  αναφέρθηκαν και άλλα θέματα αρμοδιότητας του Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας όπως:

1) Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και ανάγκες του φορέα καθώς ο χρόνος τελειώνει και πρέπει να αποσταλούν στο Υπουργείο Ναυτιλίας γρήγορα τα αιτήματα

2) Τη νέα πρόσκληση του προγράμματος «ΦιλόΔημος ΙΙ», με αρχικό προϋπολογισμό 20 εκατ. ευρώ, που αφορά στη χρηματοδότηση των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων για την εκπόνηση/επικαιροποίηση σχεδίων και μελετών για την κατασκευή, βελτίωση και συντήρηση των λιμενικών υποδομών.

Ο κ. Λαμπρίδης τόνισε πως το νέο πρόγραμμα αποτελεί μέρος της συνολικότερης στρατηγικής που υλοποιεί η κυβέρνηση για την αναβάθμιση των λιμανιών και των υποδομών τους.

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ