Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΟ Βασ.Δημητρόπουλος ομιλητής στον «Δαναό» αυτή την Κυριακή

Ο Βασ.Δημητρόπουλος ομιλητής στον «Δαναό» αυτή την Κυριακή

Ο Βασ.Δημητρόπουλος, ο οποίος έχει διατελέσει για πολλά χρόνια δάσκαλoς του Λυκείου Ελληνίδων Άργους, θα είναι ο ομιλητής της προσεχούς Κυριακής στο “Δαναό”, σε μια ομιλία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

 

Η εκδήλωση θα γίνει στις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα διαλέξεων του Συλλόγου Αργείων «ο Δαναός» και το θέμα της: “Η (χορευτική) ΠΑΡΑΔΟΣΗ διασώζεται ή (μας) διασώζει;”

Ο κ. Βασ. Δημητρόπουλος, γνωστός και ιδιαίτερα αγαπητός στην πόλη μας απο την πολυετή θητεία του στο Λυκειο Ελληνίδων Αργους, είναι χορευτής, δάσκαλος χορού, χορογράφος, ερευνητής και υπεύθυνος χορευτικών ομάδων. Σπούδασε εθνολογία χορού στο Παρίσι ( MSc Dance Anthropology), εξέδωσε λαογραφικές μουσικές συλλογές, δίδαξε σε Ελλάδα και εξωτερικό σε πάνω από διακόσια σεμινάρια χορού.

Από το 1982 διευθύνει το ΕΛ.ΚΕ.ΛΑ.Μ. ( Ελληνικό Κέντρο Λαογραφικών Μελετών), το οποίο μέχρι σήμερα έχει διακριθεί σε οκτώ Διεθνείς Διαγωνισμούς, καταφέρνοντας να αποσπάσει έντεκα συνολικά βραβεία.

Επίσης, δίδαξε ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς και σε άλλες ενώσεις όπως Λύκειο Ελληνίδων ΄Αργους, Λύκειο Ελληνίδων Μεγάρων, Πολιτιστικό Κέντρο ΟΤΕ, ΄Ιβυκος Λουτρακίου κ.α. Αποτέλεσε μέλος σε πολλές κριτικές επιτροπές, σε αγώνες Ελληνικού ή και διεθνούς παραδοσιακού χορού.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ