Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΣυμμετοχή του Λυκείου Ελληνίδων Άργους σε όλες τις εκδηλώσεις της επετείου της...

Συμμετοχή του Λυκείου Ελληνίδων Άργους σε όλες τις εκδηλώσεις της επετείου της 25ης Μαρτίου

Για άλλη μια χρονιά, το Λύκειο Ελληνίδων Άργους συμμετείχε σε όλες τις εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου της 25ης Μαρτίου στον Δήμο Άργους-Μυκηνών.

 

Για μια ακόμα χρονιά το Λύκειο είχε την τιμή να παρελάσει με τα τιμημένα Άρματα του Δημ. Τσώκρη όπως και τη σπάθα του Γ. Νεζου. Συγχαρητήρια στους: Ε. ΚΑΡΜΠΑ, ΣΤ. ΧΟΝΔΡΟΥΔΑΚΗ, Β. ΜΑΡΚΆΚΗ, Δ. ΤΖΑΒΑΡΑ, Δ. ΝΕΖΟ ΚΑΙ Μ. ΖΟΡΜΠΆ. Πάντα άξιοι!

Η πιο λαμπρή, η πιο τιμητική και η πιο συγκινητική στιγμή της ημέρας ήταν η προβολή μέρους της ενδυμασίας του Δημ. Τσώκρη στο παλαιό δημαρχείο της πόλης. Ο στρατηγός Τσώκρης εκτός από το δοξασμένο του όνομα άφησε στην πόλη του Άργους και έναν πολύτιμο θησαυρό: Τα τιμημένα, βαρύτιμα άρματά του καθώς και την χρυσοποίκιλτη φορεσιά του με τον περίφημο Ντουλαμά.

Το Λύκειον των Ελληνίδων Άργους είχε την τιμή, μετά από πρόσκληση του δημάρχου Δημ. Καμπόσου να πλαισιώσει τη συγκεκριμένη ενδυμασία με ένα μικρό δείγμα της ενδυμασίας της ευρύτερης περιοχής του Άργους. Πρόκειται για αυθεντικές ενδυμασίες τις οποίες έχουν δωρίσει στο Λύκειο κάτοικοι της περιοχής μας για να τα διαφυλάξει, να τα συντηρήσει και να τα παραδώσει στις επόμενες γενεές.

« Ελπίζουμε σύντομα να μπορέσουμε να εκθέτουμε την πλούσια μουσειακή συλλογή μας σε ένα δικό της χώρο», τονίζεται από το Λύκειο.

 

Το απόγευμα τις 25ης Μαρτίου το περιφερειακό Τμήμα Κουτσοποδίου του Λυκείου Ελληνίδων Άργους, με τον ακούραστο δάσκαλό του Δημήτρη Αργυρόπουλο, ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Φυχτίου “Σάμινθος” και συμμετείχε στους εορτασμούς στον προαυλιο χώρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Φυχτίου.

«Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και ευχαριστούμε θερμά το σύλλογο για την προσκληση», αναφέρεται στο ευχαριστήριο του συλλόγου.

 

Μια ιδιαίτερα τιμητική στιγμή ήταν επίσης η συμμετοχή του Λυκείου στους εορτασμούς της Επανάστασης του ’21 στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Άργους την Κυριακή 24 Μαρτίου. Μια ξεχωριστή γιορτή σε έναν ιστορικό τόπο.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ