Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΤο έθιμο της γαϊδουροκαβαλαρίας "θύμα" της αντιπολιτευτικής διάθεσης

Το έθιμο της γαϊδουροκαβαλαρίας “θύμα” της αντιπολιτευτικής διάθεσης

Πριν μερικές ημέρες στον Αχλαδόκαμπο Άργους αναβίωσαν το έθιμο της γαϊδουροκαβαλαρίας. Στα μέσα μαζικής δικτύωσης κυκλοφόρησαν και φωτογραφίες από την φετινή αναβίωση του εθίμου. Μεταξύ των φωτογραφιών αυτών και μια του προέδρου της ΚΕΔΑΜ Πέτρου Διολίτση που ήταν καβάλα και χαμογελαστός σε γαϊδούρι.

Όντας σε προεκλογική περίοδο κάποιοι θέλησαν να κερδίσουν ψήφους κατηγορώντας και χλευάζοντας για αυτό που έδειχναν οι φωτογραφίες. Τι πραγματικά όμως συνέβαινε και γιατί; Απάντηση στο ερώτημα θέλησε να δώσει ο αιρετός σύμβουλος της τοπικής κοινότητας Αχλαδοκάμπου Θεόδωρος Μπόγρης, ο οποίος αναφέρει τα κάτωθι:

Επειδή κάποιοι προσπαθούν να κάνουν πολιτική πάνω στην πλάτη μας αναγκάζομαι να βάλω τα πράγματα στην θέση τους.

Το έθιμο της γαϊδουροκαβαλαρίας μετράει πάνω από 60 χρόνια και αποτελεί μέρος της ιστορίας και της λαογραφίας του Αχλαδοκάμπου. Ως είθισται οι αχλαδοκαμπίτες πάνω στα γαϊδούρια την μέρα της Καθαράς Δευτέρας γύρναγαν όλο το χωριό και μάλιστα έμπαιναν μέσα και στα σπίτια πάνω στα γαϊδουράκια.

Όσοι είναι από τον Αχλαδόκαμπο το γνωρίζουν. Δια του λόγου το αληθές σας παραθέτω φωτογραφίες παρελθόντων ετών από την ίδια εκδήλωση. Τώρα αν κάποιοι από το χωριό προσπαθούν να σπείρουν την διχόνοια και να καταδικάσουν ένα έθιμο των προγόνων μας λυπούμαστε, αλλά μόνο υπερηφάνεια νιώθουμε για όσα μας άφησαν και μας έμαθαν οι παππούδες μας.

Ο αιρετός σύμβουλος της τοπικής κοινότητας Αχλαδοκάμπου
ΜΠΟΓΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ