Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΜεϊμαράκης: Μας ενδιαφέρουν οι Εθνικές Εκλογές - Ίσες αποστάσεις από Νίκα και...

Μεϊμαράκης: Μας ενδιαφέρουν οι Εθνικές Εκλογές – Ίσες αποστάσεις από Νίκα και Τατούλη

Από την καρδιά της Πελοποννήσου την Τρίπολη και μέσα από την συνεστίαση της ΝΟΔΕ Αρκαδίας, στην οποία ήταν κεντρικός ομιλητής, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης έδειξε τον δρόμο που πρέπει να ακολουθηθεί από τα στελέχη του και τους φίλους του κόμματος προς όλες τις εκλογικές διαδικασίες που έχουμε μέσα στη χρονιά αυτή.

Ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. και νυν επικεφαλής των ευρωψηφοδελτίου της, στην ομιλία του τόνισε ότι πρώτος στόχος για την παράταξη είναι οι Εθνικές εκλογές. Οι Ευρωεκλογές είναι πολύ σημαντικές, αφού θα καθορίσουν και το κλίμα των Εθνικών εκλογών. Ο κ. Μεϊμαράκης στάθηκε μακριά από τις αυτοδιοικητικές εκλογές και δεν έκανε αναφορά στους δύο περιφερειακούς συνδυασμούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που διεκδικούν τις ψήφους των Νεοδημοκρατών ψηφοφόρων.

Ο κ. Μεϊμαράκης στην ομιλία του απευθυνόμενος στους πολιτευτές και τους βουλευτές τους είπε “να μην εμπλέκονται στα αυτοδιοικητικά ζητήματα γιατί εκείνοι απευθύνονται σε όλους τους Έλληνες και όχι στους ψηφοφόρους του ενός ή του άλλου συνδυασμού”. 

Το κλίμα της επιτυχημένης συνεστίασης ήταν σαφέστατα θερμό και αισιόδοξο για το αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών. Όπως τονίστηκε μάλιστα από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Αρκαδίας κ. Τίμο Κατσίπα η μεγάλη νίκη που είχε η ΝΔ στην Αρκαδία στις εθνικές εκλογές του 2015 οφείλεται στο ισχυρό ψηφοδέλτιο που είχε. Κώστας Βλάσης, Εύη Τατούλη και Ανδρέας Λυκουρέτζος το αποτελούσαν και προφανώς και οι τρεις υποψήφιοι πρέπει να είναι και πάλι στο νέο ψηφοδέλτιο.

Είναι πολλά τα μηνύματα από την συνεστίαση της Τρίπολης και αφορούν ολόκληρη την Πελοπόννησο. Είναι προφανές ότι η ΝΔ λαμβάνει καθημερινά από στελέχη και ψηφοφόρους το “απαντητικό μήνυμα” στις ατυχείς δηλώσεις Σπυράκη. Ο κόσμος της ΝΔ στην Πελοπόννησο είναι κύρια συσπειρωμένος και στους πέντε νομούς γύρω από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη. Η προσπάθεια που ξεκίνησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Παναγιώτης Νίκας για απομόνωση του κ. Τατούλη είναι φανερό πλέον ότι πέφτει στο κενό. Ακόμη και από την Μεσσηνία τα μηνύματα είναι συνεχή και ξεκάθαρα. Ο κ. Νίκας δεν μπορεί να παίξει τον ρόλο που θα ήθελε στην Πελοπόννησο. Όπως έλεγαν πρόσφατα μάλιστα στελέχη της ΝΔ “ο κ. Νίκας” δεν τραβάει”.

Η ομιλία Μεϊμαράκη και οι κουβέντες του με την πολιτευτή και κόρη του Πέτρου Τατούλη Εύη είναι ξεκάθαρες. Η στάση του κόμματος της ΝΔ απέναντι στους δύο υποψηφίους περιφερειάρχες είναι πλέον ουδέτερη. Η ΝΔ στο νου της έχει τις εθνικές και όχι τις περιφερειακές εκλογές. Δεν θα πληγώσει οπαδούς της υποδεικνύοντας υποψήφιο Περιφερειάρχη. Άλλωστε θα ήταν αυτοκτονικό από την μια να θέλει αυτοδυναμία και από την άλλη να απομακρύνει και να απογοητεύει παραδοσιακούς οπαδούς της που στηρίζουν Πέτρο Τατούλη.

Μιχάλης Καζάς

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ