Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΠροχωρά προς την δημοπράτηση η Μαρίνα του Ναυπλίου

Προχωρά προς την δημοπράτηση η Μαρίνα του Ναυπλίου

Περιφερειακό Συμβούλιο την προσεχή Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019 στο “Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο” στην Τρίπολη και μεταξύ των θεμάτων δύο από αυτά έχουν Αργολικό ενδιαφέρον.

 

Στην ημερήσια διάταξη υπάρχουν τα ακόλουθα θέματα:

•    Έγκριση της διαδικασίας δημοπράτησης του έργου: «Μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, λειτουργία, τεχνική διαχείριση και εκμετάλλευση Τουριστικού Λιμένα (Μαρίνα) στο Ναύπλιο», με σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα. ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου.

•    Γνωμοδότηση επί της μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου: υφιστάμενη δραστηριότητα «Ναυπηγείο παραδοσιακών σκαφών, χώρος διαχείμανσης σκαφών και κατασκευή προβλήτα και νηοδόχου για την εξυπηρέτηση travel lift» της εταιρείας ‘Ιωάννης Μπασιμακόπουλος & ΣΙΑ Ο.Ε’ στη θέση ‘Λάκκα Χατζή’ της ΤΚ Κοιλάδας, ΔΕ Κρανιδίου του Δ. Ερμιονίδος, ΠΕ Αργολίδας. ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου

Είναι φανερόν, πως το μεγάλο θέμα για την πόλη του Ναυπλίου και γενικότερα την τουριστική Αργοναυπλία προχωρά. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου φαίνεται ότι επιθυμεί επίσπευση του έργου. Ελπίδα όλων αυτή τη φορά να προχωρήσει και το Ναύπλιο να αποκτήσει την δική του μαρίνα, που με την σειρά της θα βοηθήσει όχι μόνο την πόλη του Ναυπλίου, αλλά ολόκληρο τον Αργολικό κόλπο. 

Τολό, Άστρος, Κιβέρι, Βιβάρι, Νέα Κίος, Λεωνίδιο, Τυρός και Κυπαρίσσι έχουν να οφεληθούν από την μαρίνα του Ναυπλίου, αφού θα αυξηθεί η κυκλοφορία σκαφών στον κόλπο. Το δεύτερο θέμα Αργολικού ενδιαφέροντος μολονότι είναι ιδιωτικη επένδυση, αν και όποτε ολοκληρωθεί, θα δημιουργήσει επίσης προστιθέμενη αξία για την Αργολίδα που θα προέρχεται από τον θαλάσσιο τουρισμό.    

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ