Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣ100 μέρες πριν την μεγάλη μάχη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου... Άρθρο του...

100 μέρες πριν την μεγάλη μάχη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου… Άρθρο του Μιχάλη Καζά

Είμαστε σχεδόν 100 ημέρες προ των εκλογών. ‘Ενα διάστημα αρκετά μεγάλο που δικαιολογεί το υποτονικό κλίμα που υπάρχει σε σχέση με όλες τις εκλογικές διαδικασίες του ερχόμενου Μαϊου και το χαμηλό ενδιαφέρον των πολιτών.

 

Άρθρο του δημοσιογράφου – οικονομολόγου
Μιχάλη Καζά

Όσον αφορά τις δημοτικές κύρια αυτοί που κινούνται είναι οι επικεφαλής των δημοτικών συνδυασμών που προσπαθούν να γεμίσουν τα ψηφοδέλτια τους. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που συναντούν είναι η εξεύρεση γυναικών υποψηφίων.

Όσον αφορά τις περιφερειακές εκλογές στην Πελοπόννησο, από τους λεγόμενους μεγάλους συνδυασμούς, ο κ. Δέδες βρίσκεται ακόμη στην αρχή. Μια εμφάνιση για να πει ότι θα κατέλθει στις εκλογές. Όλοι ξέρουμε ότι θα έχει την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Τατούλης και Νίκας έχουν ήδη ανακοινώσει κάποιους υποψηφίους και έχουν αρχίσει τις περιοδείες τους. Πέντε επίσημα υποψηφίους ο κ. Τατούλης και δύο ακόμη νυν σύμβουλοι που θέλουν να συνεχίσουν, σύνολο επτά. Στον ίδιο αριθμό των επτά είναι και οι υποψήφιοι που έχει ανακοινώσει και ο κ. Νίκας.

Αν δούμε σήμερα που βρίσκονται οι δύο αυτοί συνδυασμοί τότε πρέπει να πούμε ότι ο νυν περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης σε σχέση με τον κ. Νίκα έχει μια μεγάλη διαφορά.

Ο πρώτος μετά από τόσα χρόνια στην πολιτική και την περιφέρεια είναι γνωστός σε ολόκληρη την Πελοπόννησο.

Ο κ. Νίκας, ως δήμαρχος Καλαμάτας είναι γνωστός στην Μεσσηνία, αλλά όσο απομακρυνόμαστε από αυτήν είναι πιο άγνωστος. Τώρα ξεκινά να αποκτήσει αναγνωρισιμότητα με την βοήθεια του μηχανισμού της ΝΔ και των υποψηφίων του. Με δύο-τρεις μέχρι τώρα εμφανίσεις σε πολύ κλειστά ακροατήρια δεν μπορούμε να πούμε ότι μέχρι τώρα έχει μια δυναμική προεκλογική παρουσία.

Από την άλλη πλευρά ο κ. Τατούλης είναι γνωστός, οικείος σε μεγάλο τμήμα του πληθυσμού και αυτή την εποχή προβάλλει το έργο του στην Περιφέρεια γενικότερα και στην Αργολίδα ειδικότερα. Σύντομα θα ανακοινώσει και το μεγάλο έργο για το Ναύπλιο που είναι η Μαρίνα.

Μια ακόμη μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων, που μπορεί να μετρήσει υπέρ του νυν περιφερειάρχη στην Αργολίδα είναι το γεγονός ότι η Αργολιδα έχει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Αρκαδικής καταγωγής και όλοι γνωρίζουμε ότι οι Αρκάδες διακρίνονται για το δέσιμο και την αλληλουποστήριξη τους. Ο κ. Νίκας από την πλευρά του θα πρέπει να βρει και το “φάρμακο” για αυτό το “πρόβλημα”.

Το σημερινό ερώτημα είναι αν θα κατορθώσει ο κ. Νίκας με την βοήθεια μιας “τραυματισμένης” Νομαρχιακής Επιτροπής της Ν.Δ. μέσα στις επόμενες εκατό ημέρες να αποκτήσει αγνωρισιμότητα και να ολοκληρώσει ένα πολύ δυναμικό ψηφοδέλτιο.

Την απάντηση όμως σε αυτό το ερώτημα δεν θα την έχουμε πριν την βραδιά των εκλογών. Ενδείξεις όμως ίσως θα έχουμε μετά από μερικές εβδομάδες.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ