Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΔύο νεκροί και 15 τραυματίες από πυρά του στρατού της Βενεζουέλας

Δύο νεκροί και 15 τραυματίες από πυρά του στρατού της Βενεζουέλας

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 15 τραυματίστηκαν σήμερα σε συγκρούσεις με τον στρατό στη νοτιοανατολική Βενεζουέλα, στα σύνορα με τη Βραζιλία, όταν ένα πλήθος προσπάθησε να εμποδίσει τον στρατό να αποκλείσει τον δρόμο απ’ όπου θα περνούσε η ανθρωπιστική βοήθεια.

 

«Μια γυναίκα και ο σύζυγός της σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 15 άλλα μέλη της φυλής Πέμον, από την πόλη Γκραν Σαμπάνα, τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης από την αυτοκινητοπομπή της Εθνοφρουράς», υποστηρίζει η μη κυβερνητική οργάνωση «Καπέ Καπέ».

Η Γκραν Σαμπάνα βρίσκεται στην πολιτεία Μπολίβαρ, στα σύνορα με τη Βραζιλία. Στην απέναντι πλευρά των συνόρων έχει μεταφερθεί και αποθηκευτεί ανθρωπιστική βοήθεια για τον λαό της Βενεζουέλας. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Washington Post, το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε όταν ομάδα πολιτών μπήκε μπροστά από τους Βενεζουελάνους στρατιώτες προσπαθώντας να διατηρήσει ανοιχτά τα σύνορα, με αποτέλεσμα οι στρατιώτες να ανοίξουν πυρ.

Την είδηση επιβεβαιώνει ο δήμαρχος Εμίλιο Γκονζάλες, ο οποίος αναφέρει ότι τα μέλη της φυλής Pemon συγκρούστηκαν με τους εθνοφύλακες και τον στρατό της Βενεζουέλας που μετέφεραν τανκς στα σύνορα με τη Βραζιλία. Ακόμη, δήλωσε ότι οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ με πλαστικές σφαίρες και έκαναν χρήση δακρυγόνων κατά των πολιτών.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ