Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΝΑΙ από το Σπίρτζη στο δρόμο Πάτρας-Πύργου - ΟΧΙ στην σύνδεση Αργολίδας...

ΝΑΙ από το Σπίρτζη στο δρόμο Πάτρας-Πύργου – ΟΧΙ στην σύνδεση Αργολίδας με Εθνική Οδό – Έκρηξη Νικολάκου

Σημαντική και η 2η ημέρα στο Olympia Forum, στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου, αφού υπήρξαν πολύ σημαντικές παρουσίες από το χώρο της πολιτικής, της αυτοδιοίκησης και των επιχειρήσεων.

 

Στην έναρξη της σημερινής ημέρας μίλησε ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο υπουργός Υποδομών & Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης. Από την ομιλία του κ. Σπίρτζη ξεχωρίζει η διαβεβαίωση του για έναρξη των εργασιών κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος σε ενάμιση με δύο μήνες.

 

Ο κ. Σπίρτζης είπε ότι η κοινοβουλευτική διαδικασία που αφορά τις εργολαβίες, θα έχει περατωθεί εντός δέκα ημερών και μέσα στον Μάρτιο θα έχει ολοκληρωθεί και η συμβασιοποίηση του εργου.

Ο υπουργός Υποδομών αναφέρθηκε στο χρονικό του έργου, από το 2007 έως και σήμερα και εξήγησε το σκεπτικό του τρόπου δημοπράτησης που επέλεξε (οκτώ ξεχωριστές εργολαβίες) και τόνισε ότι ήταν μονόδρομος για την έγκριση και τη χρηματοδότηση του.

 

Στην συνέχεια της ομιλίας του κ. Σπίρτζη έντονη υπήρξε η αντίδραση της Αντιπεριφερειάρχου Πελοποννήσου Ανάπτυξης, Υποδομών, Δικτύων , Περιβάλλοντος κα Ντίνας Νικολάκου για τις καθυστερήσεις που υπάρχουν στα προς εκτέλεση έργα και για τους υπαινιγμούς του υπουργού για τις χθεσινές δηλώσεις του Περιφερειάρχου Πέτρου Τατούλη. Μετά την αρχική έκρηξη Νικολάκου, της δόθηκε χρόνος λίγο πριν το τέλος της ομιλίας του υπουργού και του έθεσε κάποια ερωτήματα.

Έντονη επίσης υπήρξε και η απογοήτευση σε πολλούς παρευρισκόμενους, όταν ο υπουργός είπε ότι είναι κατά της δημιουργίας Αεροδρομίου στην Τρίπολη, αφού είχε πριν ένα χρόνο δηλώσει το αντίθετο. Αίσθηση επίσης προκάλεσε η μη αναφορά του σε έργα που πρόκειται να γίνουν στην Ανατολική Πελοπόννησο, ενώ σε ερώτηση για το τι θα γίνει με το δρόμο της σύνδεσης της Αργολίδας με την Εθνική Οδό Κορίνθου – Καλαμάτας δεν έδωσε συγκεκριμένη απάντηση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ