Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑ3ος Δρόμος Αξιών: Ένας αγώνας σε μια όμορφη διαδρομή που συνδέει δύο...

3ος Δρόμος Αξιών: Ένας αγώνας σε μια όμορφη διαδρομή που συνδέει δύο περίφημα μνημεία του Άργους

Ο 3ος Δρόμος Αξιών αρχίζει να διακρίνεται στον ορίζοντα και να σηματοδοτεί τις προσπάθειες των αθλητών για τη νέα δρομική χρονιά.

 

Ένας διαφορετικός αγώνας αφιερωμένος στην Ημέρα Σκέψης που αποτελεί ορόσημο για τους απανταχού Προσκόπους.

16 χιλιόμετρα μιας πανέμορφης διαδρομής με το Αρχαίο Θέατρο του Άργους και την Πυραμίδα του Ελληνικού να αποτελούν χαρακτηριστικά σημεία της διαδρομής και μας περιμένουν!

Η κίνηση του σώματος απελευθερώνει ενέργεια,ενώ παράλληλα ελκύει πνευματική ενέργεια. Το 1ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΑΡΓΟΥΣ σας καλωσορίζει σε κάτι περισσότερο από έναν δρομικό αγώνα που διοργανώνεται για 3η φορά με αφορμή την Ημέρα Σκέψεως που εορτάζεται από τους απανταχού ανά την υφήλιο Προσκόπους στις 22 Φεβρουαρίου.
Ένας αγώνας μιας όμορφης διαδρομής που συνδέει δύο περίφημα μνημεία του Άργους. – 16χλμ συνολική απόσταση- Αρχαίο Θέατρο με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του και την πυραμίδα του Ελληνικού.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ 3ο ΔΡΟΜΟ ΑΞΙΩΝ
Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019
Χιλιομετρική απόσταση: 16,5χλμ
Ώρα έναρξης: 09.30
Τόπος εκκίνησης : Αρχαίο Θέατρο Άργους
Τόπος τερματισμού: Αρχαίο Θέατρο Άργους

Σύντομη περιγραφή διαδρομής : Ο αγώνας συνδέει δύο από τα πιο σπουδαία ιστορικά αξιοθέατα της πόλης του Άργους. Το Αρχαίο Θέατρο και την Πυραμίδα του Ελληνικού. Η αφετηρία δίνεται μπροστά από την είσοδο του Αρχαίου Θεάτρου και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Θεάτρου και Γούναρη εν συνεχεία ακολουθείται η διαδρομή από μικρούς δρόμους με κατεύθυνση το Στάδιο Άργους και συγκεκριμένα από τις οδούς Ικτίνου,Αγίου Γεωργίου , Νεοφύτου Λύτρα= ανηφορικό κομμάτι, Σταδίου, Λαλουκιώτη= ευθύ κομμάτι, για να συνεχίσει στον παράλληλο παράδρομο της επ. οδού Άργους – Κεφαλαρίου ( η οποία δεν φέρει ονομασία και με την ευκαιρία του αγώνα θα μπορούσε να ονομαστεί Δρόμος Αξιών) περνάει από το Κεφαλάρι και μπροστά από τον Ιερό Ναό ζωοδόχου Πηγής με κατεύθυνση από τον παράλληλο παράδρομο κινούμενο προς το Ελληνικό . Στο ύψος της Πυραμίδας του Ελληνικού υπάρχει ένα μικρός χωμάτινος ανηφορικός δρόμος που οδηγεί τους αθλητές μπροστά ακριβώς από την Πυραμίδα του Ελληνικού και σηματοδοτεί την επιστροφή τους για τον τελικό τους τερματισμό στο Αρχαίο Θέατρο του Άργους.

Εκτιμώμενη ώρα ολοκλήρωσης του αγώνα: 12.00
Σταθμοί αγώνα: Ο αγώνας θα έχει δύο σταθμούς τροφοδοσίας στο 5ο και στο 10ο χλμ ενώ νερά θα δίνονται και στον τερματισμό με την ολοκλήρωση της προσπάθειας των αθλητών.
Ανώτατο όριο συμμετοχών 300 αθλητές
Δικαίωμα Συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν αθλητές και αθλήτριες άνω των 18 ετών οι οποίοι θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό και θα τρέξουν με δική τους ευθύνη.
Κόστος συμμετοχής :0.00 ευρώ + Να αφήσουν μια θετική Σκέψη στο επίσημο βιβλίο του Αγώνα

σχετικό άρθρο ΑΡΓΟΣ: Με επιτυχία ο 2ος Δρόμος Αξιών Αφιερωμένος στην Ημέρα Σκέψεως

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ