Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑΤρίαθλο Επιδαύρου - Έρευνα «Τα οφέλη του αθλητικού τουρισμού στην τοπική κοινωνία»

Τρίαθλο Επιδαύρου – Έρευνα «Τα οφέλη του αθλητικού τουρισμού στην τοπική κοινωνία»

Το 2014 όταν ξεκινήσαμε την διοργάνωση του Epidavros Triathlon ο μεγάλος μας στόχος ήταν να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ένα αθλητικό event που θα συμβάλει με ξεχωριστό τρόπο στην οικονομία και στην κοινωνία της ευρύτερης περιοχής της Επιδαύρου παρέχοντας ταυτόχρονα μοναδικές εμπειρίες στους συμμετέχοντες αθλητές.

Είναι πεποίθηση μας ότι καθιστώντας το Epidavros Triathlon έναν αγώνα με σημαντική απήχηση θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε μία νέα καλύτερη κουλτούρα σχετικά με την διοργάνωση αθλητικών events στην Ελλάδα. Η μαζική προσέλκυση αθλητών και επισκεπτών θα είναι το έναυσμα για την τοπική κοινωνία και τους επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου να αντιληφθούν τα πολλαπλά οφέλη και τις προοπτικές ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος μέσω του αθλητικού τουρισμού.

Οραματιζόμαστε μια εκδήλωση στην οποία η συμπαράσταση και η συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας θα είναι καθολική και ενθουσιώδης. Μια εκδήλωση στην οποία οι συμμετέχοντες αθλητές και οι συνοδοί επισκέπτες θα απολαμβάνουν ένα άρτιο τουριστικό προϊόν ειδικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες του αγώνα και παράλληλα θα νιώθουν την φιλοξενία και την ζεστασιά που οι κάτοικοι της περιοχής μπορούν να προσφέρουν. Ταυτόχρονα όμως οραματιζόμαστε και έναν αγώνα όπου η συμμετοχή ξένων αθλητών θα δώσει νέα ερεθίσματα στους Έλληνες αθλητές μέσω του υψηλού ανταγωνισμού των παραστάσεων και της διαφορετικές κουλτούρας που οι ξένοι αθλητές θα φέρουν στον τόπο μας.

Για να επιτύχει ένα τέτοιο project απαιτείται να θέσουμε τις βάσεις για μία πιο στενή συνεργασία πάνω σε πιο αυστηρά και επαγγελματικά πλαίσια μεταξύ των διοργανωτών, της τοπικής κοινωνίας και της Πολιτείας, να ενεργοποιηθούν διάφορες κοινωνικές ομάδες και να καλλιεργηθούν περαιτέρω έννοιες όπως ο εθελοντισμός. Χρειάζεται επιπλέον καθοδήγηση και τεχνογνωσία για το ποιες δράσεις πρέπει να δρομολογηθούν αλλά και πως οι δράσεις αυτές θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Πολύτιμος συμπαραστάτης μας στην προσπάθεια μας αυτή είναι το “Heilbronn University” το οποίο μας παρέχει την τεχνογνωσία που απαιτείται ώστε να καταφέρουμε να ανοίξουμε του ορίζοντες του Epidavros Triathlon.

Τώρα, η προσπάθεια οργάνωσης του Epidavros Triathlon και η ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού της ευρύτερης περιοχής, εντείνεται με την έρευνα την οποία πραγματοποίησε το “Heilbronn University”, με την βοήθεια μαθητών του σχολείου Campion.

Σας καλούμε να παρευρεθείτε και να παρακολουθήσετε την παρουσίαση της έρευνας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του ξενοδοχείου AKTIS, λιμάνι Αρχαίας Επιδαύρου, το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00. θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα της έρευνας πάνω στους τομείς της περαιτέρω ανάπτυξης του προϊόντος του Epidavros Triathlon, και τις οικονομικές ωφέλειες που απορρέουν από την διεξαγωγή και ανάπτυξη του αγώνα στο τουριστικό προϊόν της Επιδαύρου και της ευρύτερης περιοχής.

Ο Δήμαρχος

Κωνσταντίνος Π. Γκάτζιος

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ