Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΟι μαθητές του δημοτικού σχολείου Δρεπάνου Αργολίδας πραγματοποίησαν άσκηση ετοιμότητας σε περίπτωση...

Οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Δρεπάνου Αργολίδας πραγματοποίησαν άσκηση ετοιμότητας σε περίπτωση σεισμού

Η απόκτηση γνώσεων για τη σωστή αντιμετώπιση του φαινομένου του σεισμού, σε μία χώρα με συνεχή σεισμική δραστηριότητα όπως η Ελλάδα, πρέπει να ξεκινά από τα πρώτα σχολικά χρόνια.

Σήμερα έγινε ενημέρωση των μαθητών μας σε θέματα αντισεισμικής προστασίας σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και την ομάδα Διασωστών.

Οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Δρεπάνου Αργολίδας παρακολούθησαν σεμινάριο και πραγματοποίησαν άσκηση ετοιμότητας- σε περίπτωση σεισμού- μαζί με τους εκπαιδευτικούς που έχουν οριστεί ως υπεύθυνοι για τη σύνταξη των σχολικών σχεδίων έκτακτης ανάγκης, με στόχο τη διαρκή ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και εκπαίδευσή τους σε θέματα διαχείρισης του σεισμικού κινδύνου στις σχολικές μονάδες.

Η δράση είχε μεγάλη επιτυχία κι οι μαθητές ανέλαβαν να ……κοινωνήσουν όσα έμαθαν στην οικογένειά τους !!! Παράλληλα έγιναν προτάσεις στη διευθύντρια του σχολείου για μικρές διορθώσεις στη διάταξη των επίπλων και του χώρου, με σκοπό την ασφαλή εκκένωση του κτιρίου.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ