Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑΠετρούνιας, Κορακάκη, Ράφτης, ομάδα πόλο του Ολυμπιακού κορυφαίοι για το 2018

Πετρούνιας, Κορακάκη, Ράφτης, ομάδα πόλο του Ολυμπιακού κορυφαίοι για το 2018

Ο Λευτέρης Πετρούνιας, η Αννα Κορακάκη, ο Δημήτρης Ράφτης και η ομάδα πόλο του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν κορυφαίοι για το 2018, σε μία λαμπρή εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) για 65η χρονιά.

 

Η απονομή των βραβείων έγινε στο Μέγαρο Μουσικής, παρουσία της Αυτού Εξοχότητας του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου, προσωπικοτήτων του αθλητικού και του πολιτικού χώρου και πλήθους κόσμου.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της γυμναστικής το 2018 Λευτέρης Πετρούνιας αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής της χρονιάς ενώ κορυφαία αθλήτρια, είναι η επίσης παγκόσμια πρωταθλήτρια μέσα στο έτος, Αννα Κορακάκη.

Κορυφαίος προπονητής στην ψηφοφορία των αθλητικών συντακτών, αναδείχθηκε ο προπονητής της γυμναστικής Δημήτρης Ράφτης, ενώ καλύτερη ομάδα είναι το πόλο του Ολυμπιακού που κατέκτησε το Champions League.

Κορυφαίος αθλητής με αναπηρία είναι ο κολυμβητής Αριστείδης Μακροδημήτρης,  κορυφαία αθλήτρια με αναπηρία η επίσης κολυμβήτρια Αλεξάνδρα Σταματοπούλου και κορυφαία ομάδα με αναπηρία η Εθνική Ομάδα BC3 Μπότσια.

Βραβεύτηκαν επίσης, η Κυπελλούχος Ευρώπης ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ το 1968, για την ιστορική της επιτυχία, πριν από 50 χρόνια στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Η ομάδα αποτελείτο από τους: Γιώργο Αμερικάνο, Χρήστο Ζούπα, Γιώργο Τρόντζο, Λάκη Τσάβα, Αίαντα Λαρεντζάκη, Στέλιο Βασιλειάδη, Αντώνη Χρηστέα, Νίκο Νεσιάδη, Πέτρο Πετράκη, Ανδρέα Δημητριάδη, με προπονητή τον Νίκο Μήλα. Επίσης βραβεύτηκαν ο σκηνοθέτης Τάσος Μπουλμέτης για την ταινία «1968» την οποία εμπνεύστηκε από τον θρίαμβο της ΑΕΚ, αλλά και ο δημοσιογράφος Βασίλης Γεωργίου που έκανε τη ραδιοφωνική μετάδοση του τελικού.

Τιμήθηκαν, οι ποδοσφαιριστές Γιώργος Καραγκούνης, Θοδωρής Ζαγοράκης, Άγγελος Μπασινάς, Κώστας Κατσουράνης, Βασίλης Τοροσίδης, που έχουν ξεπεράσει τις 100 διεθνείς συμμετοχές με την Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου.

Το «Έπαθλο Αθλητικής Προσφοράς και Ήθους» απονεμήθηκε στην πρωταθλήτρια της γυμναστικής Βασιλική Μιλλούση , η οποία αποχώρησε από την ενεργό δράση έπειτα από 27 ολόκληρα χρόνια με συμμετοχές σε τρεις διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων, στον επί χρόνια αρχηγό της Εθνικής πινγκ πονγκ Κώστα Παπαγεωργίου που σταμάτησε από την Εθνική και στην αθλήτρια χάντμπολ Βάσω Σκάρα, την εμβληματική αρχηγός της Αναγέννησης Αρτας και της Εθνικής, που αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στο μπιτς χάντμπολ, με την Εθνική ομάδα.

Το Έπαθλο «Κοινωνικής Προσφοράς» απονεμήθηκε στη οικογένεια του πολίστα του Ολυμπιακού Αλέξανδρου Γούνα, στην οποία όλοι είναι επιτυχημένοι αθλητές. Ο πατέρας Ανδρέας, υπήρξε ένας εκ των κορυφαίων αθλητών της υδατοσφαίρισης τις δεκαετίες ’70 και ’80, με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς αγώνες, της Μόσχας και του Λος Άντζελες, η κόρη του Μαρί Ντανιέλ Γούνα, έκανε επίσης σπουδαία καριέρα στο πόλο με τη Βουλιαγμένη αλλά και η μητέρα Λουίζα Σαρπ – Γούνα , ήταν διακεκριμένη αθλήτρια στο Σόφτμπολ, και μέλος της πρώτης Εθνικής ομάδας της Ελλάδας που πήρε μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 2001.

Τέλος ως Ανερχόμενα Ταλέντα τιμήθηκαν, η Ελίνα Τζένγκο (στίβος), η Χριστίνα Μπούρμπου (κωπηλασία) και η Μαρία Κυρίδου (κωπηλασία) και ο Αλέξανδρος Καλπογιαννάκης (ιστιοπλοϊα) για τα χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων «Μπουένος Αιρες 2018».

Ειδικές Τιμητικές Διακρίσεις απονεμήθηκαν επίσης:

Στον ΣΕΓΑΣ, διοργανωτή του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, που είναι το κορυφαίο αθλητικό, κοινωνικό και τουριστικό γεγονός που διεξάγεται κάθε χρόνο στην Ελλάδα.

Στον Μεσσηνιακό Γυμναστικό Σύλλογο για τα 130 χρόνια προσφοράς και δράσης.

Στη Γιάννα Δεσποτοπούλου και τον αθλητή Κώστα Τριανταφύλλου, για την προσφορά τους στη δημιουργία και την ανάπτυξη του κινήματος των Special Olympics στην Ελλάδα.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ