Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΜΕΣΣΗΝΙΑΑπάντησε στη ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ για τη δακοκτονία ο Παν.Νίκας

Απάντησε στη ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ για τη δακοκτονία ο Παν.Νίκας

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν.Νίκας, απαντώντας στις αναιτιολόγητες αιτιάσεις της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ για τη δακοκτονία, δήλωσε τα εξής:

 

«Όλοι όσοι ασχολούμαστε με την ελαιοπαραγωγή (και εγώ «εξ απαλών ονύχων»), γνωρίζουμε βιωματικά την εν γένει επιτυχία του προγράμματος δακοκτονίας με δολωματικούς από εδάφους ψεκασμούς. Αυτός ο τρόπος δακοκτονίας είναι επιτυχής στην περιοχή μας επί 25ετία, με την εξαίρεση της φετινής και της προπέρσινης χρονιάς.

Η επιτυχής δακοκτονία, μεταξύ άλλων, έφερε στη Μεσσηνία πλούτο και φήμη προϊόντος. Η έλλειψη καλού ελαιολάδου κάνει τα νοικοκυριά και την αγορά να στενάζουν.

Φέτος, όπως ήταν αναμενόμενο και λόγω καιρικών συνθηκών, ο δάκος δραστηριοποιήθηκε νωρίς και δεν περίμενε τον Υπουργό να εκδώσει Αποφάσεις. Η φύση δύσκολα επιδέχεται προσαρμογές. Ο άνθρωπος προσαρμόζεται και πράττει αναλόγως.

Δυστυχώς, το Κράτος άργησε, οι προθεσμίες διαγωνισμών είναι πάντα οι ίδιες, το δε αποτέλεσμα ήταν να καθυστερήσει ο πρώτος ψεκασμός. Δεν «πιάσαμε» την 1η γενιά του δάκου και η συνέχεια είναι γνωστή στο ελαιοτριβείο και στην τσέπη καθενός.

Τα κονδύλια για τη δακοκτονία 2019 θα πρέπει να αποδεσμευθούν τώρα, για να μην έχουμε τα ίδια του χρόνου, σε συνδυασμό με όσες βελτιώσεις προτείναμε».

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ