Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΒιωματικό εργαστήρι με σκοπό την εξοικείωση με την αναπηρία στο Ναύπλιο

Βιωματικό εργαστήρι με σκοπό την εξοικείωση με την αναπηρία στο Ναύπλιο

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, ο Δήμος Ναυπλιέων και το Europe Direct Δήμου Ναυπλιέων, σε συνεργασία με τον Σύλλογο ΑμεΑ Αργολίδας και τις διευθύνσεις Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης, διοργανώνουν βιωματικό εργαστήρι -δράση εξοικείωσης με την αναπηρία, 9 πμ – 2 μμ τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, στην πλατεία Τριών Ναυάρχων.

 

Σκοπός της δράσης αυτής είναι η εξοικείωση με την αναπηρία και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κυρίως οι νέοι με αναπηρία, ώστε να επιτευχθεί η ομαλή ενσωμάτωσή τους στο κοινωνικό σύνολο και η ενεργή συμμετοχή τους στην κοινωνική ζωή.

Σε εφαρμογή των δράσεων πανευρωπαϊκού κοινωνικού ενδιαφέροντος που υλοποιεί μέσω του κέντρου του Europe Direct θα παρουσιάσει βιωματικό εργαστήρι Το βιωματικό εργαστήρι προσφέρει τη δυνατότητα να δούμε με άλλη ματιά τη δυσχέρειες στην καθημερινότητα όπως την βιώνουν τα άτομα με αναπηρίες.

Ζητούμενο είναι να παρέχει στους συμμετέχοντες μαθητές μια διαφορετική αντίληψη για τον κόσμο γύρω τους όσον αφορά τις αναπηρίες. Αποτελείται από διαφορετικούς σταθμούς και σε κάθε σταθμό, οι συμμετέχοντες καλούνται να χρησιμοποιήσουν τις αισθήσεις τους προκειμένου να αντεπεξέλθουν σε μια πρόκληση.

Το εργαστήρι θα πραγματοποιήσει η ομάδα Labyrinth of Senses που έχει επινοήσει και εφαρμόζει την παροχή διαδραστικής εκπαίδευσης για όλων των ειδών τις αναπηρίες και στοχεύει στην ενδυνάμωση της κριτικής σκέψης, της δημιουργικότητας και της αλληλεπίδρασης μεταξύ ατόμων με και χωρίς αναπηρία.

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ