Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΜΕΣΣΗΝΙΑΠάνω απο 1200 συμμετοχές στο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας

Πάνω απο 1200 συμμετοχές στο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας

Την  Δευτέρα στις 4.30 το απόγευμα ξεινάει το 8ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας, μια εθελοντική προσπάθεια των Ανδρέα Ζαγάκου και Κώστα Ανδριανόπουλου, με σκοπό την εκπαίδευση όσων ήδη εργάζονται ή σκέφτονται να ασχοληθούν με τον τουρισμό και το χώρο της εστίασης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι προεγγραφές ξεπέρασαν τις 1.200.

 

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Δευτέρα

16:30-16:45
Καλώς Ορίσατε! Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος & Ανδρέας Ζαγάκος,
16:45-17:00
Σχολείο Τουρισμού OnTour: Λία Ζαμπέτογλου,  Διευθύντρια Εκπαίδευσης ΙΝΣΕΤΕ

17:00-17:15
Χαιρετισμός  Γρηγόρης Τάσιος,  Πρόεδρος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ

17:15-17:40
0,1 %: Μάγια Τσόκλη, Δημοσιογράφος – Δημιουργός των ταξιδιωτικών εκπομπών “Ταξιδεύοντας”

17:40-18:00
ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

18:00-18:20 #diversity
Έλενα Γκίκα, Δ/ντρια Ανθρώπινου Δυναμικού COSTA NAVARINO

18:20-18:40
Το Μάτι Ακούει: Δήμητρα Κοκκέβη-Φωτίου, Αρχαιολόγος – Ξεναγός κωφών ατόμων

18:40-19:00
Αυτός, αυτή κι ο άλλος
Ενθαρρύνουν οι: Τόνια Κουζή, Αρχιτέκτων μηχανικός Ε.Μ.Π – Συνιδρυτής “εὖ-τόπος”, Γιώργος Λαζαρίδης, Αθλητής τένις με αμαξίδιο – Συνιδρυτής “ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ”, Βασίλης Παπαευσταθίου, Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π – Συνιδρυτής “ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2030”

19:00-19:15
ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

19:15-19:40
Top Quality Customer Service – Ιστορίες ενός Butler
Στάθης Παπαχριστοφίλου, Πιστοποιημένος Butler
19:40-20:30
MultiCultural Diversity & Complaint Handling
Γιάννης Καλογεράκης, Δ/νων Σύμβουλος JMK

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ 1ΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Τρίτη

09:30-09:45
messinia.mobi – Η Μεσσηνία στην τσέπη σου!: Λαυρέντης Χωραΐτης, Γραφίστας-Εικονογράφος, Χαράλαμπος Παγάνης, Software Engineer- IT Business Analyst

09:45-10:00
ΜΑΜΑΚΙΤΑ, Family Friendly Greece: Ελένη Φωτίου, Δημοσιογράφος – Ταξιδιωτική συντάκτης

10:00-10:20
«Συγχαρητήρια, προσλαμβάνεστε!» Οδηγός επαγγελματικής αριστείας
Κατερίνα Σαντίκου, Hospitality Entrepreneur, Managing Director WORKATHLON

10:20-10:40
ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – ΚΑΦΕΣ

10:40-11:00
Ο τρόπος σκέψης για υψηλή επαγγελματική απόδοση: Μην κάνεις απλώς τη δουλειά σου, διέπρεψε σε αυτή! Βαλεντίνα Κόρδη, Mindset & High Performance Coach

11:00-11:30
Let’s get physical: το ταξίδι ως απόδραση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, Ισαβέλλα Ζαμπετάκη, Ταξιδιωτική δημοσιογράφος

11:30-12:00
Ο ρόλος της εύστοχης δημιουργίας ενός τουριστικού προϊόντος και της τοποθέτησής του στην αγορά, και η σχέση αυτού, με την αύξηση του Hotel Revenue, Σοφία Ματζουράνη, Business Development Manager Aqua Vista Hotels

12:00-12:20
Ο ρόλος της παροχής εναλλακτικών βιωματικών εμπειριών στους επισκέπτες και η σχέση του με την αύξηση του Hotel Revenue
Ιάκωβος Σάχας, CEO & Founder DNA Travel

12:20-12:40
ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – ΚΑΦΕΣ

12:40-13:00
Ο ρόλος του πολιτισμού στα ξενοδοχεία και η σχέση του με την αύξηση του Hotel Revenue, Κέλλυ Αθανασιάδου, Managing Director Rest@rt Contemporary Art Platform

13:00-13:20
Η δημιουργία περιεχομένου και ο ρόλος του στις απευθείας πωλήσεις
Χάρης Μπρουσαλιάν, Εμπορικός Δ/ντής GREEK TRAVEL PAGES (GTP)

13:20-13:45
Νέες τεχνολογίες για απ’ ευθείας online κρατήσεις στο ξενοδοχείο σας
Βίκτωρ Μάτσας, Co-Founder WebHotelier

13:45-14:15
Εργαλεία για την αύξηση των απευθείας κρατήσεων:
Orange Cloud PMS, Hotelier CMS & RateParity.com”
Αλέξανδρος Δαμίγος, CEO & Founder Marinet

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΙΝΟΥ SESSION – ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ

16:15-16:40
Μαγειρεύοντας την ταυτότητα του προορισμού: Δημοσθένης Μπρούσαλης, Founder & CEO DASC Branding
16:40-17:00 Τα συστατικά που οδηγούν στην αύξηση των απευθείας κρατήσεων: Κύρος Ασφής, Managing Partner Nea Mesa Hotel & Tourism Digital Marketing Agency

17:00-17:20
Best practices στην πρακτική άσκηση:
Μια έρευνα από φοιτητές για φοιτητές, Μάγδα Πειστικού, Program Leader Hospitality & Culinary Arts programs,  Μητροπολιτικό Κολλέγιο

17:20-17:40
Εκπαίδευση και επαγγελματική ετοιμότητα στη σύγχρονη αγορά του τουρισμού:Μαρία Παπαγρηγοράκη, Recruitment Manager,  Deree – The American College of Greece, Σοφία Ταμπούρη,  Career Counselor,  Deree – The American College of Greece

18:00 – 20:00
BARTENDING
Γιάννης Τσουκαλής, Skinos & Otto’s Athens Vermouth Brand Ambassador Greece
Alper Deli, Fratelli Branca Brand Ambassador Greece
Χρύσα Τσάμπου, Disaronno & Tia Maria Brand Ambassador Greece
Γιάννης Αποστολόπουλος, Bartender – Εκπαιδευτής BARTENDING  Ι.Ι.Ε.Κ ΟΡΙΖΩΝ
Ομάδα σπουδαστών Ι.Ι.Ε.Κ ΟΡΙΖΩΝ

Τετάρτη
09:30-10:00
Μεσσηνιακό πρωινό: Κέλλυ Δημητρούλια – Μαγειρεύει η Γεωργία Κουτσούκου

10:00-10:30
Με νερό κι αλεύρι:Σείριος Καίσαρης, Αρτοποιός – Εκπαιδευτής  ΙΕΚ Ορίζων – Μέλος Εθνικής Ομάδας Αρτοποιίας, Γιάννης Χρηστέας, Αρτοποιός – Μέλος Εθνικής Ομάδας Αρτοποιίας, Ομάδα σπουδαστών Ι.Ι.Ε.Κ Ορίζων

10:30-10:50
Η διαφορετικότητα στην γαστρονομία – Τοπικότητα VS Παγκοσμιοποίησης: Γιώργος Πίττας, Ξενοδόχος-Συγγραφέας-Ιδρυτής του GREEK GASTRONOMY GUIDE

10:50-11:10
ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – ΚΑΦΕΣ

11:10-11:40
Μαγειρικές δημιουργίες από την Ομάδα μαγειρικής «Εν δυνάμει»
Δημιουργούν οι: Δανάη, Δημήτρης, Θάνος, Λωξάνδρα, Μαργαρίτα και Μαρία
Τάσος Χριστόπουλος, Chef – Καθηγητής Μαγειρικής Τέχνης, Σταυρούλα Μουχαρέμη & Σόνια Κυπριανίδου.  Παρουσιάζει η Μαρία Ιωαννίδου

11:40-12:10
Ελληνική γαστρονομία: Ένας ανεκμετάλλευτος πλούτος, Χάρης Τζανής, Συντάκτης Γαστρονομίας – Γιάννα Μπαλαφούτη, Δημιουργός προϊόντων

12:10-12:30
Η Πληροφορική εστιάζει σε λύσεις που απογειώνουν την γαστρονομία
Κωστής Ζαφειρόπουλος,   Retail & Hospitality Sales Consultant, Epsilon Net
Σταύρος Στούπας, CEO StartPC – Πρόεδρος Ετ.Α.Π Πελοποννήσου & Ιονίων Νήσων

12:30-12:50
ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – ΚΑΦΕΣ

12:50-13:15
Η σοκολάτα αλλιώς:Στέφανος Διαμαντόπουλος, Δημιουργός Γεύσεων –Καθηγητής Ζαχαροπλαστικής

13:15-14:00
Με…νου για Ζωντανές Θάλασσες – Υψηλή γαστρονομία με «παρεξηγημένα» ψάρια:Ηλίας Μαμαλάκης, Γευσιγνώστης & Ταξιδευτής

14:00-14:15
Συνταγή για μια ζωντανή θάλασσα: Δημήτρης Καραβέλλας, Γενικός Διευθυντής WWF Ελλάς

14:15-14:30
Marketing Ξενοδοχείων και Προορισμών με βάση τα Επώνυμα Τοπικά προϊόντα:Δημήτρης Βασιλείου, Επιχειρηματίας Τροφίμων & Γαστροτουρισμού.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ