Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΟ Φάνης Στεφανόπουλος στην συνδιάσκεψη των Περιφερειών με την Κομισιόν για θέματα...

Ο Φάνης Στεφανόπουλος στην συνδιάσκεψη των Περιφερειών με την Κομισιόν για θέματα πολιτικής προστασίας στις Βρυξέλλες

Κατά την επίσκεψή μου στις Βρυξέλλες είχα την ευκαιρία, στα πλαίσια της συνδιάσκεψης των Περιφερειών με την Κομισιόν για θέματα πολιτικής προστασίας,

να συνομιλήσω με τον Επίτροπο της ΕΕ κ. Χρήστο Στυλιανίδη και τον Γενικό προϊστάμενο της Κομισιόν κο Johannes Wachter, και να τους ενημερώσω για τις καταστροφές που υπέστη η Πελοπόννησος από τον τυφώνα “Ζορμπάς” καθώς και τα γενικότερα προβλήματα από καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές, επισημαίνοντας τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των χωρών του “πλούσιου Βορρά” και του “φτωχού Νότου” τόσο στην συχνότητα των καταστροφών αλλά και στην έλλειψη υποδομών, όσο και στην δυσανάλογη κατανομή των οικονομικών πόρων.

Επεσήμανα επίσης την διαφορετική παιδεία και κουλτούρα μεταξύ των λαών της ΕΕ και ζήτησα πρόσθετη οικονομική ενίσχυση στην Περιφέρειά μας και την χώρα μας για ενημέρωση των πολιτών και πως αντιμετωπίζονται οι φυσικές καταστροφές καθώς και την εισαγωγή μαθημάτων στα σχολεία, την πρόσθετη υλικοτεχνική βοήθεια περί την πολιτική προστασία και την αντιμετώπιση των καταστροφών.

Επίσης στα πλαίσια της επίσκεψής μου στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με τους Έλληνες Ευρωβουλευτές κ.κ. Νίκο Ανδρουλάκη και Μαρία Σπυράκη τους οποίους και ενημέρωσα για ζητήματα της Περιφέρειας μας.
Ελπίζω στα καλά αποτελέσματα…

ΦΑΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ