Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΠούτιν: Αν μας επιτεθούν με πυρηνικά, δε θα προλάβουν ούτε να μετανοήσουν

Πούτιν: Αν μας επιτεθούν με πυρηνικά, δε θα προλάβουν ούτε να μετανοήσουν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, αναφερόμενος στην ρωσική πολιτική για την χρήση πυρηνικών όπλων, είπε ότι δεν προβλέπει ότι η Ρωσία θα ενεργήσει πρώτη για να καταφέρει ένα πυρηνικό πλήγμα, αλλά αν δεχθεί είναι βέβαιο ότι θα δώσει την δική της απάντηση.

«Ο εισβολέας πρέπει να γνωρίζει, ότι η απάντηση θα είναι αναπόφευκτη και ότι θα καταστραφεί. Ενώ εμείς, ως θύματα της επίθεσης, θα πάμε ως μάρτυρες στον παράδεισο, εκείνοι απλώς θα ξεψυχήσουν καθώς δεν θα προφθάσουν ούτε να μετανοήσουν» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, περιγράφοντας με τον τρόπο αυτό την ζοφερή εικόνα των συνεπειών μιας πιθανής πυρηνικής σύγκρουσης στον κόσμο, όπως μεταδίδουν το TASS και το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Φυσικά, θα είναι μια παγκόσμια καταστροφή, αλλά επαναλαμβάνω, πως εμείς δεν θα είμαστε εκείνοι που θα προκαλέσουμε την καταστροφή αυτή, επειδή δεν υιοθετούμε τη λογική του προληπτικού πλήγματος» είπε ο Πούτιν.

«Η πολιτική μας για την χρήση πυρηνικών όπλων, δεν περιλαμβάνει το προληπτικό πλήγμα …αλλά την απάντηση σε πλήγμα που θα δεχθούμε και αυτό σημαίνει ότι είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά όπλα, τότε και μόνο τότε, όταν βεβαιωθούμε ότι ο εν δυνάμει εισβολέας θα πλήξει την επικράτεια μας», είπε ο Ρώσος πρόεδρος διευκρινίζοντας ότι μια τέτοια απάντηση μπορεί να δοθεί χάρη στον σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης σε περίπτωση πυραυλικής επίθεσης, το οποίο σε διάστημα ελάχιστων δευτερολέπτων, καταγράφει σε παγκόσμιο επίπεδο σε κάθε επικράτεια την εκτόξευση πυραύλων και εντοπίζει την τροχιά της πτήσης και το σημείο πτώσης των κεφαλών των πυρηνικών όπλων.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ