Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΣε επιφυλακή Πορτογαλία και Ισπανία για τον τυφώνα Leslie - Η κλιματική...

Σε επιφυλακή Πορτογαλία και Ισπανία για τον τυφώνα Leslie – Η κλιματική αλλαγή είναι γεγονός!

Σύμφωνα και με τα πρωινά στοιχεία ο τυφώνας Leslie, κατηγορίας 1, θα πλήξει αρκετές περιοχές της δυτικής, κεντρικής και βορειας Πορτογαλίας απόψε το βράδυ και μέχρι το ξημέρωμα της Κυριακής, κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά στα μετεωρολογικά χρονικά της χώρας.  

 

Τυφώνας Leslie

Σύμφωνα και με τα πρωινά στοιχεία ο τυφώνας Leslie, κατηγορίας 1, θα πλήξει αρκετές περιοχές της δυτικής, κεντρικής και βορειας Πορτογαλίας απόψε το βράδυ και μέχρι το ξημέρωμα της Κυριακής, κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά στα μετεωρολογικά χρονικά της χώρας. Η κλιματική αλλαγή είναι γεγονός!

Gepostet von Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou am Samstag, 13. Oktober 2018

 

Ο τυφώνας αναμένεται να πλήξει την Ιβηρική Χερσόνησο τις επόμενες ώρες θέτοντας σε συναγερμό την Ισπανία και την Πορτογαλία. Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι έντονες βροχοπτώσεις και οι ισχυροί άνεμοι που θα πλήξουν τα παράλια.

Η καταιγίδα κατηγορίας 1 κινείται προς τα νοτιοδυτικά της Λισαβόνας, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ. Η ταχύτητα του ανέμου αναμένεται να φτάσει τα 120 χλμ./ωρα και θα χτυπήσει στα δυτικά της Πορτογαλίας και της Ισπανίας.

Η Πορτογαλία κήρυξε το μεγαλύτερο τμήμα της επικράτειας σε κόκκινο συναγερμό εν αναμονή του φαινομένου που ενδέχεται να είναι το ισχυρότερο από το 1842. Η Αρχή Πολιτικής Προστασίας συνέστησε στους πολίτες να απομακρυνθούν από τα παράκτιες περιοχές και να παραμείνουν στα σπίτια τους, διευκρινίζοντας ότι η νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή θα είναι το κρισιμότερο διάστημα.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Ισπανίας Aemet προειδοποιεί ότι ο κυκλώνας θα φθάσει στην Ισπανία τα ξημερώματα της Κυριακής.

Ο τυφώνας αναμένεται να πλήξει τις Αζόρες, τη Μαδέρα και τα Κανάρια νησιά.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ