Υλικά
800 πλήρες γάλα
200 γραμ κρέμα γάλακτος
5 κρόκοι αυγών
300γρ ζάχαρη
60γρ κορν φλαουρ
1 στικ βανίλιας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τους κρόκους αυγών με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τη βανίλια και στη συνέχεια το κορν φλαουρ κι ανακατεύουμε.
Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Μέχρι να πάρει μια βράση ανακατεύοντας. ρίχνουμε στο γάλα το μείγμα αυγών ζάχαρης και συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά.
Στην συνέχεια αφαιρούμε από την φωτιά και κρυώνουμε την κρέμα σε κρύο μπεν μαρι.
Αλλάζουμε σκεύος και τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει και η κρέμα μας είναι έτοιμη. Μπορείτε να την φάτε και με κουτάλι σαν κρέμα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Τον Πολιούχο του Άγιο Πέτρο τον Θαυματουργό εορτάζει το Άργος το διήμερο 6-7 Μαΐου. Απόψε…
Βροχές αναμένονται σε αρκετές περιοχές, ενώ επιστρέφει η αφρικανική σκόνη. Πρόγνωση της ΕΜΥ για αύριο…
Η Δευτέρα του Πάσχα, γνωστή και ως Δευτέρα της Διακαινησίμου, είναι η ημέρα μετά την…
Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Προσύμνη του Δήμου Άργους – Μυκηνών, στην Αργολίδα, από…
Τον Αγαπημένο μας μπαμπά, παππού, προ-Παππού ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΣΧΟΙΝΟΧΩΡΙΤΗ του Δημητρίου ετών 90, Αποχαιρετούμε Την Πέμπτη…
Το έθιμο της εκτέλεσης του Ιούδα δια τουφεκισμού αναβίωσε και φέτος στην Ασίνη του Δήμου…