Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΓΥΝΑΙΚΑΣτο Μόντρεαλ η πρώτη σύνοδος γυναικών υπουργών Εξωτερικών

Στο Μόντρεαλ η πρώτη σύνοδος γυναικών υπουργών Εξωτερικών

Οι γυναίκες είναι «ο βασικός κρίκος για να βρίσκονται λύσεις στα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι κοινωνίες μας», δήλωσε η Κρίστια Φρίλαντ, η Καναδή υπουργός Εξωτερικών, στην έναρξη της πρώτης στην Ιστορία συνόδου 20 γυναικών υπουργών Εξωτερικών.

Οι υπουργοί ανταλλάσσουν απόψεις κεκλεισμένων των θυρών για τέσσερα θέματα: «την ενίσχυση της αυτονομίας των γυναικών, τη συμμετοχή τους στην πολιτική και σε ηγετικές θέσεις», «την ενίσχυση της δημοκρατίας», «την προώθηση της ειρήνης και της ασφάλειας» και «την εξάλειψη της βίας εξαιτίας του φύλου».

Η Φρίλαντ είναι συμπρόεδρος του συνεδρίου μαζί με την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι. Στη σύνοδο συμμετέχουν οι υπουργοί Εξωτερικών της Νότιας Αφρικής, της Ανδόρας, της Βουλγαρίας, της Κόστα Ρίκα, της Κροατίας, της Δομινικανής Δημοκρατίας, της Γκάνα, της Γουατεμάλα, της Ονδούρας, της Ινδονησίας, της Κένυας, της Ναμίμπια, της Νορβηγίας, του Παναμά, της Ρουάντα, της Σουηδίας και της Σάντα Λουτσία.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ