Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΤελευταίος σταθμός της Κινητής Βιβλιοθήκης Ναυπλίου το ορεινό Αραχναίο (Χέλι)

Τελευταίος σταθμός της Κινητής Βιβλιοθήκης Ναυπλίου το ορεινό Αραχναίο (Χέλι)

Τελευταίος σταθμός της Κινητής Βιβλιοθήκης το ορεινό Αραχναίο (Χέλι).

Μόνο του, μακριά από τα αργολικά αστικά κέντρα, περήφανο για την ιστορία και τους ανθρώπους του, μας καλοδέχτηκε και πάλι. Αυτή τη φορά, την τελευταία, με τις ευχές του πανέμορφου Παντοκράτορα από την βυζαντινή Παλαιά Μονή Ταλαντίου, αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου και τα γέλια των παιδιών και των μαμάδων που μας περίμεναν στην πλατεία του χωριού.

Ερωτήσεις για τα βιβλία, τους σύγχρονους ήρωες, τα πολεμικά βιβλία, τους τρομακτικούς ανθρώπους, αλλά και χαρά ξεφυλλίζοντας ένα εικονογραφημένο κλασικό παραμύθι, ένα βιβλίο ταξιδιών ή ένα περιοδικό για την Αμερική και τους Μάγιας. Πολλές είναι οι σκέψεις, άλλες τόσες οι κρίσεις για την δραστηριότητα που αναλάβαμε.

Αφήνοντας το Αραχναίο κρατήσαμε την ελπίδα για κάτι καλύτερο, με συνέχεια και συνέπεια καλύτερης οργάνωσης. Η εμπειρία που αποκομίσαμε πάντως ήταν εξαιρετικά θετική. Αφήνοντας πίσω τα φώτα του Αραχναίου και χαζεύοντας από ψηλά το φωταγωγημένο Παλαμήδι, τις βραδινές ανταύγειες της θάλασσας και τα παιχνιδιάρικα φώτα του αργολικού κάμπου, συμφωνήσαμε πως θα το επαναλάβουμε με μεγάλη χαρά.

(Η δράση αυτή ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ναυπλίου «Παλαμήδης» και της Ένωσης Συγγραφέων και Λογοτεχνών Αργολίδας στα πλαίσια των «Δρόμων Πολιτισμού Αργολίδας» που οργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας)

άρθρο του  Γιώργου Κόνδη

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ