Ερμιονίδα: Νέες καταγγελίες απο την αντιπολίτευση για τα σκουπίδια

- Advertisement -

Το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων απο τον Δήμο Ερμιονίδας, παραμένει επίκαιρο στην περιοχή. Τόσο η παράταξη “Δυνατή Ερμιονίδα” του Γ.Γεωργόπουλου, όσο και η ΝΕΔΥΠΕΡ του Τ.Τόκα, προχώρησαν σε ανακοινώσεις καταγγέλλοντας τον τρόπο διαχείρισης και ζητώντας εξηγήσεις απο τον δήμαρχο Δ.Σφυρή.

- Advertisement -

 

Η ανακοίνωση της “Δυνατής Ερμιονίδας”:

Στις 24 Αυγούστου η παράταξή μας κατήγγειλε παράνομες εκσκαφές στην παράνομη χωματερή στον κάμπο Κρανιδίου και μεταφορά χώματος προς άγνωστη κατεύθυνση . Στις 25 Αυγούστου, κατόπιν συντονισμένων προσπαθειών από στελέχη της Δυνατής Ερμιονίδας Διδύμων, επιβεβαιώνονται οι υποψίες μας ότι το μολυσμένο χώμα μεταφέρεται για την “αποκατάσταση” της χωματερής στο Σταυρό Διδύμων .
Πρόεδρε και Δημοτικοί σύμβουλοι εκ Διδύμων.
Φτάνει πια! Γιατί υποτιμάτε τους συμπατριώτες σας που σας επέλεξαν να διοικήσετε; Γιατί μας κάνετε να αισθανόμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας;;!!! Σηκώστε κάποια στιγμή το ανάστημα σας, φτάνει πια η υποταγή.
Επιτρέπετε να φέρουν το μολυσμένο χώμα από την παράνομη χωματερή του κάμπου Κρανιδίου σε ένα ήδη επιβαρυμένο περιβάλλον στην χωματερή, στο Σταυρό Διδύμων χωρίς ίχνος ευαισθησίας;
Αλήθεια τι γίνεται με το κέντρο τοξοβολίας που σας τάξανε; Προβλέπει η μελέτη μεταφορά μολυσμένου χώματος για την καλύτερη ανάπτυξη του περιβάλλοντα χώρου ;”

ΝΕΔΥΠΕΡ

Η ανακοίνωση της ΝΕΔΥΠΕΡ: Επιστολή στον Δήμαρχο Ερμιονίδας για ενημέρωση, με παράλληλη κοινοποίηση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ναυπλίου και στους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, απέστειλε σήμερα  Δευτέρα 27 Αυγούστου η παράταξή μας, μετά τα έντονα προβλήματα στην ομαλή αποκομιδή των απορριμμάτων σχεδόν σε όλο το Δήμο Ερμιονίδα, αλλά και τα έργα που γίνονται στον ΧΑΔΑ στο Κάμπο Κρανιδίου.
Ακολουθεί η επιστολή: Κύριε  Δήμαρχε, Όπως  έχουμε ξαναγράψει τις τελευταίες εβδομάδες η κατάσταση στον τομέα των απορριμμάτων στο Δήμο Ερμιονίδας είναι τραγική. Έχουμε πει βεβαίως ότι ο  τομέας της καθαριότητας και της διαχείρισης των απορριμμάτων δεν είναι για μικροπολιτική και αντιπαράθεση και πως όλοι πρέπει να βοηθάμε στην επίλυση των προβλημάτων με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και τα συμφέροντα του Δήμου μας.
Όμως είναι φανερό ότι η κατάσταση  έχει ξεφύγει και τα προβλήματα είναι τεράστια. Τα σκουπίδια παραμένουν στους δρόμους για μεγάλο διάστημα με τον  κίνδυνο για τη δημόσια υγεία να είναι μεγαλύτερος από ποτέ λόγω  της αυξημένης θερμοκρασίας. Επιπλέον στον ΧΑΔΑ απέναντι από τον βιολογικό Κρανιδίου γίνονται εργασίες και έχει μεταφερθεί μεγάλος όγκος χώματος δημιουργώντας ουσιαστικά μια μεγάλη τάφρο.

Με βάση τα παραπάνω οφείλετε να μας ενημερώσετε για τα παρακάτω:
1) Γιατί δεν γίνεται σωστά η αποκομιδή των απορριμμάτων σε όλο το Δήμο Ερμιονίδας;
2) Ο ιδιώτης που έχει αναλάβει το έργο της μεταφοράς  των απορριμμάτων (περίπου 650.000€) τηρεί τα προβλεπόμενα της σύμβασης που έχει υπογράψει;
3) Ο ιδιώτης που έχει πάρει το έργο της αποκομιδής απορριμμάτων  στο Πορτοχέλι και τις γύρω περιοχές ( περίπου 70.000 € για 2,5 μήνες)  γιατί δεν τηρεί  την σύμβαση που έχει υπογράψει με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και ημερήσια δρομολόγια; Ποιος  καθορίζει τις προτεραιότητες στα δρομολόγια (ποιος δίνει την εντολή) και γίνεται παράβαση των προκαθορισμένων, σε βάρος των κατοίκων;
4) Θα ενεργοποιήσετε τις ποινικές ρήτρες που υπάρχουν στις παραπάνω συμβάσεις αν έχει διαπιστωθεί παράβαση των όρων τους;
5) Τι έργο γίνεται σήμερα  στον ΧΑΔΑ απέναντι από τον βιολογικό Κρανιδίου και γιατί δεν ενημερώσατε το Δημοτικό Συμβούλιο για αυτό το σοβαρό θέμα;
Τέλος όπως γνωρίζετε οι διοξίνες που εκλύονται, η καταστροφή  του περιβάλλοντος  και η μόλυνση  των υπόγειων υδάτων, δημιουργούν τις συνθήκες για την εμφάνιση σοβαρών  προβλημάτων    στην υγεία των κατοίκων”.

 

- Advertisement -