Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑΤρία γήπεδα του τένις ανανεώνονται στο Δ.Α.Κ. Άργους

Τρία γήπεδα του τένις ανανεώνονται στο Δ.Α.Κ. Άργους

Ανανέωση των τριών γηπέδων τένις στο Δ.Α.Κ. Άργους, αλλά και του περιβάλλοντα χώρου .

“Με εντατικούς ρυθμούς συνεχιζουμε βήμα – βήμα την ανακαίνιση όλων των αθλητικών μας εγκαταστάσεων.
Είναι η  βούληση του Δημάρχου Άργους Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου, έργα ανακατασκευής, ώστε όλες οι εγκαταστάσεις να παραδοθούν στον αθλούμενο κόσμο μας ασφαλείς και αισθητικά αναβαθμισμένες.”

Το τένις είναι ένα από τα σπορ που αγαπάμε στην Ελλάδα.
Δικαίως, γιατί πέρα από τις έντονες  συγκινήσεις και τα οφέλη για την υγεία που δίνει αυτό το σπορ και η ιστορία του συνδέεται με τον τόπο μας .
Θα πρέπει να γυρίσουμε στον χρόνο πίσω, για την ακρίβεια στη λίθινη εποχή, ώστε να βρούμε τις ρίζες του τένις. Οι ιστορικοί υποστηρίζουν πως εκείνη την περίοδο οι άνθρωποι χρησιμοποιώντας ξύλα κτυπούσαν πέτρες πάνω από πέτρινους τοίχους. Στην αρχαία Ελλάδα, την Αίγυπτο και τη Ρώμη, οι ιστορικοί σήμερα πιθανολογούν ότι υφίστατο το τένις με τη μορφή της χειρόσφαιρας.

Πέρα από την ανακαίνιση του αγωνιστικού χώρου ( δάπεδο γηπέδου ), έμφαση δόθηκε και στον χρωματισμό του  περιβάλλοντος χώρου .

Για την επιλογή του χρώματος στους τοίχους επιλέχθηκαν ένα ουδέτερο μαύρο και ένα ιδιαίτερο πράσινο χρώμα, μέρος μιας συλλογής τολμηρών χρωμάτων που φωτίζουν τον χώρο με καθαρότητα .
Το μαύρο φαίνεται λαμπερό, απόλυτα σύγχρονο και εδώ, σε συνδυασμό με το πράσινο έδωσε ώθηση καιμια μοντέρνα αισθητική στα γήπεδα τένις, δημιουργώντας αντίθεση .
Η απροσδόκητη επιλογή χρώματος εντυπωσιάζει και εμπνέει.

“Η αναβάθμιση του χώρου των γηπέδων τένις  θα συνεχιστεί με μεράκι και άλλες  ευφάνταστες ιδέες .”

Βαγγέλης Π. Τζαβέλλας
πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνική Μέριμνα & Αθλητισμός

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ