Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑ«Βασίλισσα» της Ευρώπης η Ατλέτικο που νίκησε τη Ρεάλ με 4-2

«Βασίλισσα» της Ευρώπης η Ατλέτικο που νίκησε τη Ρεάλ με 4-2

Για τρίτη φορά στην ιστορία της η Ατλέτικο κατέκτησε το Super Cup της Ευρώπης, καθώς στον τελικό που διεξήχθη στο Ταλίν, νίκησε 4-2 στην παράταση (2-2 η κανονική διάρκεια), την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης.

 

Ήταν ο πρώτος τελικός του θεσμού, όπου αντίπαλοι ήταν δύο ομάδες από την ίδια πόλη, αλλά και το πρώτο επίσημο ματς του Χουλέν Λοπετέγκι στον πάγκο της Ρεάλ.

Η Ατλέτικο πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό, πριν ακόμη συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό. Μόλις στο 49ο δευτερόλεπτο και μετά από ατομική προσπάθεια, ο Ντιέγκο Κόστα με σουτ άνοιξε το σκορ, σημειώνοντας έτσι το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία του θεσμού. Η συνέχεια ανήκε ολοκληρωτικά στην Ρεάλ, που δημιούργησε ευκαιρίες και πέτυχε την ανατροπή, αρχικά στο 27′ με κεφαλιά του Μπενζεμά σε σέντρα του Μπέιλ και στο 63΄ με πέναλτι, που δόθηκε επειδή ο Χουανφράν σταμάτησε την μπάλα με το χέρι και εκτέλεσε εύστοχα ο Σέρχιο Ράμος.

Σε μια ανύποπτη στιγμή στο 79′, ο Χουανφράν εκμεταλλεύθηκε λάθος του Μαρσέλο, έδωσε στον Κορέα, αυτός στον Ντιέγκο Κόστα, που από κοντά «εκτέλεσε» για δεύτερη φορά τον Νάβας.

Στο 98′ και μετά από νέο λάθος της άμυνας της Ρεάλ, ο Σαούλ με σουτ «κεραυνό» έκανε το 3-2. Και στο 102΄, μετά από ωραία συνεργασία των παικτών του Ντιέγκο Σιμεόνε, ο Κόκε με πλασέ πάνω στην κίνηση ανέβασε τον δείκτη σε 4-2.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιμόν Μάρσινιακ (Πολωνία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ασένσιο, Μαρσέλο, Θεμπάγιος, Μόντριτς, Σέρχιο Ράμος – Κορέα, Ντιέγκο Κόστα, Βιτόλο

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Χουλέν Λοπετέγκι):  Νάβας, Καρβαχάλ, Μαρσέλο, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Καζεμίρο (76′ Θεμπάγιος), Κρόος (102′ Μαγιοράλ), Ίσκο (83′ Λούκας Βάσκεθ), Ασένσιο (57′ Μόντριτς), Μπέιλ, Μπενζεμά.

ΑΤΕΛΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Χουανφράν, Ερναντέζ, Γοντίν, Σάβιτς, Ροντρίγο (71΄ Βιτόλο), Κόκε, Λεμάρ (90′ Τόμας), Σαούλ, Γκριεζμάν (57′ Κορέα), Ντιέγκο Κόστα (109΄ Χιμένες).

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ