Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΔιαμαρτυρία για την διακοπή των συμβάσεων των γιατρών

Διαμαρτυρία για την διακοπή των συμβάσεων των γιατρών

Σας κοινοποιούμε το από 01-08-2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ που αναφέρεται στη διακοπή των συμβάσεων των γιατρών και παρακαλούμε για τη δημοσίευσή του.

Ο Πρόεδρος                                Η Γενική Γραμματέας
Κωνσταντίνος Σωτηρόπουλος    Αικατερίνη Γεώργα Κουμαδωράκη

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
Αθήνα, 1 Aυγούστου 2018
Τηλ. 2108253544 – 2108811187 – 2108816875 ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1947
email: [email protected]

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων (ΠΟΠΣ) τέως υπαλλήλων του Δημοσίου, εκφράζει τις έντονες διαμαρτυρίες και την αγανάκτηση της στην Κυβέρνηση και στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας η οποία αυθαίρετα κατάγγειλε τις συμβάσεις των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ από 1/8/2018 για την υλοποίηση του Θεσμού του οικογενειακού γιατρού, χωρίς να υπολογίσει τις δυσμενείς συνέπειες για τους ασφαλισμένους, τους συνταξιούχους μας, τους υπερήλικες, στην αναζήτηση γιατρών για την φαρμακευτική και υγειονομική τους περίθαλψη.

Έτσι οι συνταξιούχοι θα αναγκαστούν να καταφεύγουν στους ιδιώτες γιατρούς, που δε θα έχουν σύμβαση με το Δημόσιο, τους οποίους θα πληρώνουν από τις «ρημαγμένες» συντάξεις τους λόγω της πολυετούς μνημονιακής πολιτικής όλων των Κυβερνήσεων. Χωρίς βέβαια να ληφθεί υπόψη η ηλικία τους και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, εφ’ όσον η συμμετοχή των γιατρών στο νέο πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας, του οικογενειακού γιατρού, είναι πολύ μικρή. Γι’ αυτό εμείς ζητούμε επιτακτικά από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και από την Κυβέρνηση να εξακολουθήσουν ισχύουσες οι συμβάσεις των γιατρών όλων των ειδικοτήτων και των διαγνωστικών εργαστηρίων, με ταυτόχρονη λειτουργία του θεσμού του οικογενειακού γιατρού κατά τα πρότυπα των Ευρωπαϊκών χωρών (Μ. Βρετανία, Γαλλία, Σουηδία, Νορβηγία, Ολλανδία κλπ.)

Όπως υποστηρίζουν, οι ειδικοί επιστήμονες της Υγείας, για να επιτύχει η εφαρμογή του «Θεσμού του οικογενειακού γιατρού» θα πρέπει να μεσολαβήσει μια μεταβατική περίοδος, η οποία θα προετοιμάσει το έδαφος για να μπορέσει ο «νέος Θεσμός» να λειτουργήσει αποδοτικά. Αυτή η μεταβατική περίοδος είναι χρήσιμη, γιατί πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των οικογενειακών γιατρών, που πράγματι είναι πολύ μικρός, λόγω έλλειψης κινήτρων και κυρίως οικονομικών, λαμβάνοντας όμως υπόψη και τις απομακρυσμένες περιοχές (παραμεθόριες, νησία κλπ), που θα πρέπει να εξυπηρετούνται από το νέο Θεσμό. Ζητούμε δημόσια και αξιοπρεπή υγειονομική περίθαλψη και ότι η μείωση του κόστους των υπηρεσιών υγείας δεν πρέπει να είναι σε βάρος των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων που είναι τα θύματα της οικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΠΣ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ