Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΈκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Με συννεφιά και βροχές η Τετάρτη

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Με συννεφιά και βροχές η Τετάρτη

Επιδείνωση του καιρού παρατηρείται από τη Δευτέρα και από τα βόρεια, με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία να προειδοποιεί για ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και δυνατούς ανέμους, αλλά και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

Σήμερα Τετάρτη (25-07-18)

Το μεσημέρι και το απόγευμα πρόσκαιρα όλα τα ηπειρωτικά

Την Πέμπτη (26-07-18)

Α. Κατά διαστήματα και μέχρι το βράδυ η κεντρική Μακεδονία (κυρίως η Χαλκιδική), η Θεσσαλία, οι Σποράδες και η Εύβοια

Β. Το μεσημέρι και το απόγευμα τα υπόλοιπα ηπειρωτικά

Ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες της εβδομάδας με τα φαινόμενα να εκδηλώνονται κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Ο καιρός σήμερα
Άστατος θα παρουσιαστεί ο καιρός σήμερα Τετάρτη (26/7) με βροχές και καταιγίδες κυρίως από το μεσημέρι και μετά στα ηπειρωτικά και πιθανόν στις Σποράδες.
Τα φαινόμενα τοπικά ενδέχεται να είναι ισχυρά.
Πρόσκαιρες βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες είναι επίσης πιθανό να εκδηλωθούν σε ορεινά τμήματα της Κρήτης.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα στα βορειοδυτικά πελάγη μέτριοι 5 μποφόρ, αλλά μέχρι το βράδυ θα στραφούν σε νότιους με ίδιες εντάσεις.
Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι τις βραδινές ώρες σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με ίδιες εντάσεις.
Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 5 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες στα ανοικτά βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ