Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΜε φωτογραφίες στα χέρια αναζητούν συγγενείς και φίλοι, τους αγνοούμενους - Πλατφόρμα...

Με φωτογραφίες στα χέρια αναζητούν συγγενείς και φίλοι, τους αγνοούμενους – Πλατφόρμα καταγραφής αγνοουμένων

Με φωτογραφίες στα χέρια, μέσω των ΜΜΕ και με όποιον τρόπο μπορούν αναζητούν συγγενείς και φίλοι, τους αγνοούμενους μετά τη πολύνεκρη φωτιά στην ανατολική Αττική.

Υπενθυμίζεται ότι το STAR είναι στη διάθεση του κοινού και όποιος αναζητά τους δικούς του μπορεί να επικοινωνεί στους τηλεφωνικούς αριθμούς 2111891475 και 2111891544.

Υπολογίζεται ότι οι αγνοούμενοι ξεπερνούν τους 100, χωρίς να υπάρχει επίσημη ενημέρωση.

Αγνοούμενοι από Μάτι:
– Γρηγόριος Φύτρος πατέρας ετών 54 και Ανδρέας Φύτρος ο μικρός του γιος ετών 11. (Η κ. Βανέσα Μυλωνά ψάχνει θείο και ανιψιό). Η 14χρονη της οικογένειας βρέθηκε νεκρή στα βράχια, στο Κόκκινο Λιμανάκι.

«Μέχρι τις 6 βρίσκονταν όλοι στο λιμάνι στο Μάτι και περίμεναν κάποια βοήθεια. Από εκεί και πέρα τα τηλέφωνα είναι κλειστά και τους αναζητάμε».

-Σοφία και Βασιλική Φιλιπποπούλου, δίδυμες ετών 9. Η μητέρα τους τα αναζητά όπως αναζητά και τους γονείς της, Φίλιππο και Σοφία ηλικίας 74 και 60 ετών αντίστοιχα.

– Στέλλα Χριστοφίδου 59 ετών. Η κ. Ρούσσου κλαίει και αναζητά την κολλητή της φίλη. Έτρεξε να σωθεί με τον άντρα της και το παιδί της. Έπεσε στη θάλασσα. Από τότε τα ίχνη της χάθηκαν.

-Πάρης Κατσουλάκης, Μάρκος Κατσουλάκης, Αβραμίδου Κατερίνα, Λίτσα Μωραΐτη. Έχασε μάνα, πατέρα και αδερφό. Κάνει έκκληση σε όποιον έχει δει την οικογένεια του.

– Σπύρος Κάκκαρης ετών 40. Ένας από τους πολλούς αγνοούμενους σε Μάτι και Ραφήνα.

– Παναγιώτης Χαμηλοθώρης. Η Κατερίνα ψάχνει μέσω facebook τον αδερφό της. “Αγνοείται πάνω από ένα 24ωρο”, γράφει η νεαρή συντετριμμένη.

– Πόπη Σιαπκαρά ετών 35!! Την αναζητά φίλος και γείτονας της.

Δείτε στο βίντεο του STAR και άλλα ονόματα αγνοουμένων που έχουν προστεθεί στη λίστα.

Η πρώτη αγνοούμενη από την περιοχή της Κινέτας
Όπως μετέδωσε η Κατερίνα Ρίστα στο Δελτίο Ειδήσεων του STAR, σε διαδικτυακή πλατφόρμα με αγνοούμενους, υπάρχει και η πρώτη αγνοούμενη από την περιοχή της Κινέτας. Πρόκειται για τη Μαρία Πόζα, η οποία βρισκόταν στον οικισμό Γαλήνη. Μέχρι τώρα, δεν υπήρχε καμία αναφορά για αγνοούμενους ή τραυματίες στην πυρόπληκτη περιοχή της Κινέτας.

Δηλώσεις αγνοούμενων στο 199
Συγγενείς αγνοουμένων έχουν δηλώσει τα ονόματα των ανθρώπων τους στον Δήμο Ραφήνας, στο Λιμεναρχείο, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία αλλά και στον Ερυθρό Σταυρό, χωρίς ωστόσο να έχει δοθεί μέχρι στιγμής επίσημη λίστα.

Πλατφόρμα καταγραφής αγνοουμένων “missingpeople”

Την ίδια ώρα, μια πλατφόρμα καταγραφής αγνοουμένων έχει “ανοιχτεί” στο διαδίκτυο. Πρόκειται για την ηλεκτρονική διεύθυνση https://missingpeople.audax.gr/, στην οποία μπορούν να καταχωρούν τους αγνοούμενους, οι οικείοι τους.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ