Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΕνημερώθηκε για την πορεία των προγραμμάτων της ΑΣΠΑΙΤΕ Άργους ο Γ.Γκιόλας

Ενημερώθηκε για την πορεία των προγραμμάτων της ΑΣΠΑΙΤΕ Άργους ο Γ.Γκιόλας

Τους χώρους της ΑΣΠΑΙΤΕ στο Άργος, στις εγκαταστάσεις του 1ου Γυμνασίου (Μπουσουλοπούλειο), επισκέφθηκε σήμερα Γιάννης Γκιόλας.

 

Ο βουλευτής Αργολίδας, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την λειτουργία του Ετήσιου Προγράμματος Παιδαγωγικής Κατάρτισης (Ε.Π.ΠΑΙ.Κ.) και του Προγράμματος Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό (Π.Ε.ΣΥ.Π.) που πραγματοποιείται στο Άργος για 5η συνεχόμενη χρονιά.

Ο κ. Γκιόλας συναντήθηκε με τον συντονιστή των προγραμμάτων ΕΠΠΑΙΚ & ΠΕΣΥΠ της ΑΣΠΑΙΤΕ στο Άργος κ. Μουσταΐρα και ενημερώθηκε για την εξέλιξη των Προγραμμάτων Ε.Π.ΠΑΙ.Κ. και Π.Ε.ΣΥ.Π. της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε., που ανταποκρίνονται αφενός στην αναγκαιότητα που θέτει ο νόμος για την απαραίτητη παιδαγωγική κατάρτιση και διδακτική επάρκεια των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και αφετέρου στην αναγκαιότητα εξασφάλισης ειδικευμένου δυναμικού για την εφαρμογή του Προσανατολισμού και της Συμβουλευτικής.

Για το ακαδ. έτος 2018-19, το Πρόγραμμα ΕΠΠΑΙΚ της ΑΣΠΑΙΤΕ, προσφέρει 160 θέσεις φοίτησης ενώ το Πρόγραμμα ΠΕΣΥΠ της ΑΣΠΑΙΤΕ προσφέρει 40 θέσεις φοίτησης.

Τέλος, ο κ.Γκιόλας, διαβεβαίωσε ότι θα συμβάλλει στην ευόδωση των προσπαθειών της ΑΣΠΑΙΤΕ Άργους, όπου τα προγράμματά της τυγχάνουν διεθνούς αναγνώρισης, καλύπτουν τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις και είναι πλήρως εναρμονισμένα με τα ευρωπαϊκά κριτήρια ποιότητας στο πεδίο της εκπαίδευσης των εκπαιδευτικών.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ