Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΕνημέρωση στα νοσοκομεία της Περιφέρειας για την ελονοσία

Ενημέρωση στα νοσοκομεία της Περιφέρειας για την ελονοσία

Ενημερωτική και εκπαιδευτική δράση για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Νοσοκομείων Τρίπολης, Καλαμάτας, Αργολίδας και Κορίνθου, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος “Δημιουργία δομής ελέγχου, επιτήρησης και επαγρύπνησης νόσων που προκύπτουν από έντομα διαβιβαστές (ελονοσία)’’, υλοποιήθηκε απο την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το ΚΕΕΛΠΝΟ και την ΕΣΔΥ , από 9 έως και 11 του μήνα.

Η εκπαιδευτική δράση σχετικά με την Εργαστηριακή Διάγνωση της ελονοσίας απευθυνόταν κυρίως στους Βιοπαθολόγους και τους Παθολόγους , ενώ έγινε και εκτενής ενημέρωση για την ελονοσία και τον Ιό του Δυτικού Νείλου στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων.

Η αντιπεριπεριφερειάρχης Υγείας – Παιδείας & Πολιτισμού κα Ελένη Παναγιωτοπούλου προλόγισε και συντόνισε την εκδήλωση στο Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας και ο διευθυντής Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Βασίλης Διαμαντόπουλος, ιατρός Δημόσιας Υγείας Διευθυντής ΕΣΥ, συντόνισε και προλόγισε την εκδήλωση στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας και στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης.

Στην δράση αυτή συμμετείχαν από επιστημονικής πλευράς οι κυρίες Βασσάλου Ευδοκία και Μπίμπα Αναστασία, από τον Τομέα Παρασιτολογίας – Εντομολογίας και Τροπικών Νόσων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας/ ΕΣΔΥ και η κα Μαρία Τσερώνη, από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Σημειώνεται ότι στο ΓΝ Σπάρτης έχει προηγηθεί η ανάλογη εκπαίδευση τα προηγούμενα έτη από  το αντίστοιχο πρόγραμμα που εκπονείται στο δήμο Ευρώτα , καθώς και πρόσφατη ενημέρωση .

Το πρόγραμμα της ενημέρωσης:

9 Ιουλίου: Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας
10 Ιουλίου: Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης
11 Ιουλίου: Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου
11 Ιουλίου: Γενικό Νοσοκομείο Άργους (Νοσηλευτική Μονάδα Άργους και Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου) 12:30: Αίθουσα Συγκεντρώσεων/Εκπαίδευσης Νοσηλευτικής Μονάδας Άργους

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου ευχαριστεί θερμά για τη συνεργασία και την συμμετοχή τους διοικητές καθώς και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων και των άλλων δομών υγείας που παρευρέθησαν.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ