Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣΠολλά τα επικίνδυνα σημεία της Επαρχιακής Οδού Δρυόπης- Γαλατά

Πολλά τα επικίνδυνα σημεία της Επαρχιακής Οδού Δρυόπης- Γαλατά

Με τον Ιούλιο να σηματοδοτεί την περίοδο τουριστικής αιχμής για τον Πόρο και την Τροιζηνία, η αρνητική εικόνα στον δρόμο μέσω του οποίου γίνεται η πρόσβαση από την Αθήνα, γίνεται εντονότερη, πιο εμφανής και δυστυχώς εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους.

 

Αναφερόμαστε στο έργο της βελτίωσης της Επαρχιακής Οδού Δρυόπης – Γαλατά από τον κόμβο της Καλλονής. Το εν λόγω έργο φέρει την ονομασία “Βελτίωση Επαρχιακής Οδού Δρυόπης [Κόμβος Καλλονής] – Γαλατάς [Διακριτό τμήμα Βελτίωσης] Προϋπολογισμός : 31.000.000,00 €”. Υπαγόταν στο “Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα [Αττική 2007 – 2013]”.

Παρά τον έντονο προβληματισμό που είχαν εκφράσει φορείς και παράγοντες της περιοχής, για την αναγκαιότητα του έργου, η έναρξη των εργασιών ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2014. Σήμερα, 4,5 χρόνια μετά τις πρώτες εργασίες, το έργο παραμένει ουσιαστικά στάσιμο, με την επαρχιακή οδό να θυμίζει ρημαγμένο εργοτάξιο σε πολλά σημεία της, γεγονός που αποτελεί αφενός δυσφήμιση για την περιοχή και αφετέρου, εγείρει σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια των οδηγών.

Οι οδηγοί της περιοχής έρχονται αντιμέτωποι με ένα αποκρουστικό θέαμα, ταξιδεύοντας σε μια – κατά τα άλλα- πανέμορφη περιοχή: Παρατημένα οικοδομικά υλικά και μπάζα, πεταμένες ταμπέλες και κώνοι στην άκρη του δρόμου, λανθασμένη σήμανση και διαγραμμίσεις, επικίνδυνα ανισόπεδο οδόστρωμα, επικίνδυνα “σαμαράκια”  και πολλά άλλα.

Συνοπτικά, το τμήμα της επαρχιακής οδού, από την διασταύρωση της Δρυόπης μέχρι τους Αγίους Αποστόλους, παραμένει ημιτελές και προφανώς επικίνδυνο για όσους το χρησιμοποιούν, καθώς δεν τηρούνται σε πολλά σημεία οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις ασφαλείας και σήμανσης.

Επιπλέον, οι τελευταίες εργασίες στο άκρως επικίνδυνο σημείο μεταξύ Νερατζιάς (επικίνδυνη στροφή) και Βληχού (στα άσπρα σπίτια, από την Ανατολική είσοδο της Καλλονής) έγιναν πριν περίπου από περίπου 4 μήνες.

Σε διαφορετικό σημείο κοντά στην Καλλονή, υπάρχει λανθασμένη διαγράμμιση, όπου σε μια στροφή, η κίτρινη γραμμή στο μέσο της οδού, οδηγεί τους οδηγούς εκτός δρόμου. Το συγκεκριμένο σημείο, εγκυμονεί κινδύνους, ιδιαίτερα κατά τις νυχτερινές ώρες, όπου πολλοί οδηγοί ακολουθούν τις διαγραμμίσεις των οδών.

Τέλος, όπως έχουν επισημάνει και στο παρελθόν πολίτες της περιοχής, μεγάλο κίνδυνο εγκυμονούν και τα μεγάλα χαντάκια τα οποία τα οποία κατασκευάστηκαν ως «έργα συλλογής ομβρίων υδάτων». Μέχρι σήμερα αυτά τα τεράστια τσιμεντένια χαντάκια δεν προφυλάσσουν τον οδηγό μέσω των προβλεπόμενων, για λόγους ασφαλείας, προστατευτικών μπαρών. Έτσι σε περίπτωση ατυχήματος το αυτοκίνητο θα οδηγεί κατευθείαν μέσα στο τσιμεντένιο χαντάκι, με πιθανά θανατηφόρο αποτέλεσμα.

Πηγή: Porosnews.gr

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ